krijumčarenje
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Sekretarica umislila da je mafijašica! Beograđanka S. J. (45), koju poslovni saradnici Indusi zovu Sandža Mem, što u prevodu znači Gazdarica, nudi srpskim firmama Induse bez naplaćivanja provizije, a sumnja se da ih nekoliko meseci kasnije iz Srbije krijumčari u zemlje Evropske unije (EU) i po paprenoj ceni od 5.000 do 10.000 evra po čoveku.

krijumčarenje

Policija sprečila ilegalni prelazak granice Ilustracija/  Foto: Tanjug

 

 Kako Alo! saznaje, policija po nalogu tužilaštva prikuplja podatke i proverava da li je S. J. pod plaštom turističke agencije „Simpli travel“ od novembra 2022. do marta 2023. trgovala ljudima, koliko je naplaćivala i koliko je zaradila navodnim krijumčarenjem za nepunih godinu dana. Kako su mediji pisali, sumnja se da Beograđanka sarađuje sa vlasnikom agencije „Baharat“ iz indijske provincije Pandžab i da ugovara dolazak radnika u Srbiju, a potom im pomaže da pobegnu u zemlje Evropske unije. Njen biznis su razotkrili i Indusi koji nemaju novca za odlazak iz Srbije kada su je 12. oktobra slikali na parkingu jedne beogradske firme i dojavili svojim šefovima da ona lično odvozi njihove zemljake iz Srbije.

krijumčarenje

S. J. snimljena telefonom na parkingu jedne firme kada je došla po Induse Foto: privatna arhiva

 

- Indusi su potvrdili vlasniku beogradske firme za kurirsku dostavu pošiljki da su videli S. J. kako u četiri ture odvozi 12 njihovih zemljaka iz smeštaja. Odlazila je i kod direktora ove firme 12. oktobra 2023. i nudila radnike bez provizije zbog toga što im je potrebno puno radnika i zbog toga što kasnije može lakše da ih odvede, da ne bude suviše upadljivo. Postavlja se pitanje da li ima saradnike u policiji jer je nekoliko korumpiranih službenika iz Uprave za strance već pod istragom zbog sumnje da su umešani u ovaj slučaj. Nejasno je ko to sve finansira ako ona to radi za džabe. Firmama ne uzima proviziju zbog čega se sumnja da uzima pare od partnera iz Indije na konto toga što radnicima obezbeđuje da dođu u Srbiju, a potom da pobegnu. Policija sada proverava s kim je u poslovnoj kombinaciji jer firmama koje su u blokadi nudi otkup i pranje novca - navodi naš izvor blizak policiji i ističe da se vodi obiman pretkrivični postupak.

Hvali se da joj vrh policije jede iz ruke

Prema tvrdnjama našeg sagovornika, osumnjičena po kafanama pravi žurke i bahati se.

- Pijana priča kako joj navodno vrh policije jede iz ruke. Postavlja se pitanje odakle joj novac jer se podvrgla skupim tretmanima poput botoksa, vozi  skup automobil i kupuje firmiranu  garderobu. Koristi usluge firme „vaš vozač“ i „sejf drajvera“ i zove ih da je voze kući kada se napije u kafani - tvrdi naš sagovornik.

krijumčarenje

Jedan od Indusa koga je S. J., kako se sumnja, prokrijumčrila,  Foto: privatna arhiva

 

 - U Odsek za strance MUP-a ulazi kao kauboj i ponaša se kao da je njena služba. Nijedna dozvola koju traži joj nije osporena bez obzira na sumnje da se bavi krijumčarenjem Indusa. Nekoliko ljudi sa kojima sarađuje, među kojim je i D. P., prete u njeno ime i omogućavaju joj da se tako ponaša. Istovremeno, ljudima iz konkurentskih agencija koje ugrožava u poslu preti lomljenjem ruku i nogu. Kada su je prijatelji i poslovni saradnici upozorili da se upustila u opasan biznis, počela je da mafija, a nekima je čak slala i preteće poruke - ističe naš sagovornik.

Prema podacima iz dosadašnje istrage, Beograđanka je u početku sa drugaricom prodavala turističke aranžmane, ali je ubrzo uplovila u sumnjivi biznis sa vlasnikom agencije „Baharat“ iz indijske provincije Pandžab sa kojim je ugovarala dolazak radnika u Srbiju, a potom im pomagala da pobegnu u EU po paprenoj ceni. Većina radnika beži u EU posle tri meseca boravka u Srbiji, a  S. J. tada ubeđuje poslodavce da ih ne prijavljuju policiji i tako im kupuje vreme da pređu granicu.  

Pozvali smo S. J. da proverimo da li je ovo tačno i da li joj je republička inspekcija za rad zatvorila agenciju, ali se ona nije javljala na broj telefona koji je nama poznat. 

 

Priznala saradniku da je naje*ala

Naš izvor navodi da je S. J. svesna da radi mimo zakona.

 - Jednom poslovnom saradniku se poverila: „Ako mi neko otvori Whats App – naje*ala sam!“.  Novac preuzima na benzinskoj pumpi na uglu Južnog bulevara i Grčića Milenka, u butiku u Karađorđevoj ulici, u blizini stadiona u Ljutice Bogdana i jednoj kući u Surčinu gde su smešteni Indusi - navodi naš izvor upućen u ovaj slučaj.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading