boris dražić
Foto: Alo/Društvene mreže

Istraga o mučkom ubistvu dr veterinarske medicine Borisa Dražića (44) iz Bogatića ušla je u treći mesec i još nije okončana, piše Telegraf.

Više javno tužilaštvo u Šapcu tereti B.S. (22) iz Prokuplja i  L.Đ. (18) iz Bogatića kao saizvršioce teškog ubistva iz člana 114 i D.D. (20) iz Bogatića za nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika.

U tužilaštvu navode da su u opsežnoj istrazi saslušani oštećeni u postupku i veliki broj svedoka tragičnog događaja kada je Dražić zadobio teške telesne povrede usled kojih je tri

dana kasnije izgubio životnu bitku. Na spisku, prema navodima tužilaštva, ima još svedoka koji će biti ispitani kao i da će se preduzimati i druge istražne radnje.

- Sprovedeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih, pribavljen obdukcioni nalaz, a planirano je da se obavi sudsko-medicinsko veštačenje radi razjašnjenja mehanizma

nastanka proveda i uzročno-posledične veze povreda i nastupanja smrtne posledice. Nakon toga tužilaštvo će razmotriti da li će preduzimati i druge dokazne radnje - rekli su u Višemjavnom tužilaštvu u Šapcu.

Trojica osumnjičenih su u pritvoru od tragičnog događaja 22. jula, a Više javno tužilaštvo je Apelacionom sudu u Novom Sadu podnelo obrazloženi predlog da se pritvor produži za još tri meseca.

Podsetimo, dr veterine Boris Dražić, direktor Veterinaske stanice u Bogatiću teško je povređen za vreme tuče ispred jednog kafića u centru Bogatića kada je hteo da pomogne prijatelju koji se branio od trojice nasilnika.

- On nije učestvovao u tuči jer je već bio izašao iz kafića i čekao prijatelja pored automobila. Kada je krenuo da pomogne dobio je udarac u glavu od kojeg se kao pokošen srušio na

trotoar. Ležao je bez svesti, a onda ga je jedan od mladića nogama šutirao - naveo je posle tragičnog događaja naš izvor.

Dražić je preminuo 25. jula i sahranjen tri dana kasnije. Cela Mačva je bila potrešena i uznemirena zbog tragične smrti mladog veterinara, a opština Bogatić je proglasila dvodnevnu žalost.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading