Korać na sahrani
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

- Osumnjičeni su da su od 2020. do ove godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, trgovali kokainom na međunarodnom tržištu, i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije - naveli su iz MUP-a Srpske.

Na spisku prijavljenih je i Filip Korać, za kojim je, prema pisanju bosanskih medija tada, raspisana i potraga zbog više krivičnih dela.

Kako su  prenosili mediji iz Bosne, akcija "Šakal" sprovedena je kao rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija Skaj i Anom, a u saradnji sa policijskim agencijama Evropol i FBI.

Filip Korać, protiv koga se u Srbiji ne vodi ni jedan krivični postupak, poslednji put se našao u žiži javnosti u aprilu ove godine kada je uhapšen u Hrvatskoj.

Naime, on se tada sam predao tamošnjoj policiji koja ga je tražila zbog falsifikovanja dokumenata. U pritvoru je bio do juna kada je osuđen pred Opštinskim sudom u Zagrebu. Izrečena mu je uslovna kazna od godinu dana i novčana kazna od 10.000 evra. Iznoseći svoju odbranu pred sudom, Korać je, kako je pisao Jutarnji list, priznao da je koristio falsifikovani hrvatski pasoš.

- Tvrdi da ga je koristio jer se plašio za svoj život, jer mu je pretilo ubistvo - naveo je tada izvor hrvatskog medija.

Podsetimo, Filip Korać važi za osobu blisku škaljarskom klanu, ali i za dobrog prijatelja Luke Bojovića, koji je svojevemeno proteran iz Španije u Srbiju.

Korać je, kako smo ranije pisali, bio i na meti kavačkog klana, čiji su ga članovi "lovili", ali nisu uspeli da dođu do njega. O tome da je Korać bio jedna od prioritetnih meta ovog kotorskog klana, bilo je reči i na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojoj se sudi za sedam surovih ubistava, a koja je važila za produženu ruku kavačkog klana.

 

BONUS VIDEO

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading