KO JE FILIP KORAĆ? Desna ruka Luke Bojovića, a svi ga pamte po jednoj rečenici
Filip Korać/Foto: Rajko Ristić/Alo!

Filip Korać uhapšen je u Mađarskoj, a njegovo ime često se pominjalo u javnosti.

Njegovo ime se godinama unazad vezuje uz ime Luke Bojovića, koji je nedavno pušten na slobodu i izručen Srbiji. Mnogi ga povezuju sa kriminalnim miljeom i pominju ga kao "desna ruku" pomenutog Bojovića.

Poslednji put je u javnosti u Srbiji viđen 2013. na sahrani Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji je brutalno ubijen u centru Beograda.

O Koraću se u javnosti govorilo i avgusta 2016. kada je priveden nakon ubistva Čede Đokića u Zvorniku. Tada je jedini put uhapšen u Srbiji, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu. Đokić je likvidiran snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten.

Često se pominje kao misteriozna ličnost, jer se o njemu jako malo zna, a inače je hapšen prošle godina u Hrvatskoj zbog falsifikovanog pasoša, a svi ga pamte zbog rečenice koju je izgovorio kada je došao sam da se prijavi.

-  Dobar dan, ja sam Filip Korać, za mnom je raspisana poternica i došao sam da se javim - navodno je, prema pisanju Jutarnjeg lista rekao najbliži saradnik Luke Bojovića kada se pojavio na prijavnici zatvora.

Filip Korać osuđen je u Hrvatskoj zbog falsifikovanja pasoša i lične karte na uslovnu kaznu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading