NE MOŽEMO DA GARANTUJEMO BEZBEDNOST ĐAKA Ovo je saopštenje psihologa na vršnjačko nasilje u OŠ u Barajevu, deca u strahu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovim rečima psiholog i specijalni pedagog Osnovne škole "Knez Sima Marković" u Barajevu dali su bizarno objašnjenje neutešnim roditeljima čija deca u pomenutoj školi godinu dana trpe vršnjačko nasilje, zbog čega su nakon hitnog vanrednog roditeljskog sastanka uputili pitanje predstavnicima PP službi škole: "Da li možete da garantujete za bezbednost dece u školi i da li vidite izlaz iz ove situacije?"

Roditelji uplašene dece su se za pomoć obratili školi, u kojoj bi deca trebalo da budu bezbedna, a umesto toga oni su dobili odgovor - nadležni iz ove ustanove su doslovno priznali da ne umeju da reše problem.

- Škola je nekada bilo bezbedno mesto, a sada smo i sami svedoci šta sve može da se dogodi za vreme jednog školskog časa - pričaju neutešni roditelji.

Takođe, zaposleni iz PP službe Osnovne škole "Knez Sima Marković" istakli su kako je sadašnja situacija takva da zahteva hitno reagovanje svih relevantnih institucija kako bi se ovaj problem rešio. Roditelji su ovu napismenu izjavu od nadležnih dobili pre mesec dana i sve do danas slučaj vršnjačkog nasilja nije rešen.

- Godinu dana naša deca trpe vršnjačkog nasilje. Žalili smo se svim nadležnim ustanovama, a i sami imate uvid u odgovore koje smo dobili. Od koga da očekujemo da će rešiti naš problem, ako nam iz škole kažu da ne mogu da garantuju bezbednost naše dece - kažu roditelji.

Oni objašnjavaju za "Blic" da bi dečak i promenio ponašanje kada mu majka ne bi davala "vetar u leđa".

- Ona bodri dete da bude nasilan prema drugoj deci. Kad napadne drugo dete ona mu kaže: "Zakolji ako treba" ili "Udari ga još jače". Kakav primer ona daje svom detetu kada je čak ona fizički nasrnula na decu na autobuskoj stanici - kažu za "Blic" zabrinuti roditelji.

Podsetimo, roditelji su u razgovoru za "Blic" ranije otkrili da je prethodni razredni starešina napustio svoje radno mesto jer nije mogao da izdrži pritisak majke dečaka.

- Očajni smo, ne želimo više ovo da trpimo. Direktor škole je naveo da će dete dobiti pratnju, ali tako je bilo i prošle godine pa se sve vratilo na staro. Želimo da pošaljemo decu u školu u kojoj će biti bezbedni - navode očajni roditelji.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Милка

07.10.2023 17:23

Променити закон. Проблематична деца да иду у Дом за преваспитавање. Овамо одузимсју децу родитељима због сиромаштва а ову мајку пиштају да васпитава дете у зликовца?! Родотрљи побуните се.