EGZIKUTOR IZ KRALJEVA O LIKVIDACIJI U "RITUALU": Ja sam ubio Luku- Svedočio i Vukan Žižić
Foto: Alo.rs

- Ja sam upokojio Luku Žižića. Sada mi je žao što sam to uradio i kajem se zbog toga - priznao je na početku suđenja optuženi Milašinović.

- Pre nego što sam pucao, oni su videli pištolj i sagli su se, a ja sam prišao dovoljno blizu i pucao samo u njega - izjavio je pred sudom Milašinović. Inače, osim Milašinovića, na optuženičkoj klupi je i Jovan Ugrenović, kom se sudi zbog sumnje da je pomogao ubici da posle zločina pobegne i da se krije do 15. maja kada je uhapšen, tako što mu je obezbedio brvnaru u Kraljevu. Milašinović je, međutim, pred sudom rekao da drugooptuženog ne poznaje.

- Posle ubistva otišao sam u Kraljevo i drugu Milanu, čije podatke ne želim da dajem sudu, rekao da sam se posvađao sa mojima i da mi treba smeštaj. On je video povrede na mojoj glavi i poverovao mi je. Odvezao me je u smeštaj, gde sam uhapšen. Jovan nije znao za koga je smeštaj, a ni Milan šta sam uradio - ispricao je Milašinović.

Luka Žižić je podsetimo, ubijen u svom kafiću, dok je sedeo za stolom sa trojicom prijatelja, a njegov brat Vukan je to veče radio za šankom. Maskiran u radničko odelo, sa kačketom na glavi, rukavicama i hirurškom maskom Milašinović je otišao u toalet i čim je izašao, prišao je i zapucao ka Luki. Brat pokojnog i prijatelj koji je bio sa njima, skočili su na ubicu, oteli mu pištolj i skinuli masku.

ubistvo u kafiću ritual

Foto: Youtube/Printscreen/ online starlight videos

 

 

Pred sudom je svedočio i Vukan Žižić koji je u sudnici ispirčao da je čoveka u radničkom odelu pustio u toalet jer ga je ljubazno zamolio, kao i da mu je pokojni brat rekao da ne treba da pušta ljude sa ulice koji nisu gosti.

- Kada je taj otišao nije ništa rekao, samo je izašao. Sada mislim da je ušao da bi osmotrio. Luka je tada rekao: "Da imam dušmanina, od ovog bih odmah zalegao, kako izgleda". Taj čovek se brzo vratio, izvadio pištolj i počeo da puca u mog brata. Istrčao sam iz šanka i udario ga po vratu, ispao mu je pištolj i maska sa lica. Nikola i ja smo ga udarali. Video sam kod Luke lokvu krvi i prišao mu, a napadač je tada uspeo da pobegne - ispričao je Vukan Žižić pred sudom.

Inače, dokazni postupak je završen prošlog meseca i to pregledanjem snimaka sa sigurnosnih kamera iz kafića, koje su snimile zločin. Na suđenju koje je zakazano za sutra, završne reči bi trebalo da iznesu prvo tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zatim advokati odbrane, optuženi kao i zastupnik oštećene porodice. Posle iznošenja završnih reči, sudsko veće će zakazati izricanje presude.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading