Automobil u suprotnom smeru
Foto: Printscreen/Instagram

Na snimku se vidi kako vozač juri najbržom trakom u suprotnom smeru.

Ovaj incident prošao je na svu sreću bez nesreće i žrtava, ali ono što je izuzetno zabrinjavajuće je da nesavesni vozači biraju brzu traku auto-puta i time ugrožavaju bezbednost i ostalih učesnika u saobraćaju.

Komentari ljudi, koji primećuju da ovo već poprima oblik epidemije, nizali su se ispod objave na Instagram stranici "serbialive_vesti".

"Hitno treba preduzeti i primeniti oštre mere! Briga me za budale koje to rade - pa sada već verujem sa namerom - ali mi žao nevinih ljudi koji mogu da nastradaju"

 

"Ako već pogreše zašto voze brzom trakom", pitao se drugi.

Šta učiniti ako se nađete u suprotnom smeru na auto-putu, objasnio je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.

- Vozač koji se nađe u suprotnom smeru odmah treba da uključi sva četiri žmigavca i da pokuša da na najbezbedniji način pređe u zaustavnu traku. Međutim, sem njegovog postupanja, veoma je bitno da i vozači koji nailaze ka njemu takođe uključe sva četiri žmigavaca i tako upozore one koji se kreću iza njih da se na putu dešava nešto neuobičajeno i da započnu kočenje. Kada na toj deonici svi uspore, moguće je da vozač koji je vozio u suprotnom smeru i sad je u zaustavnoj traci, napravi polukružno okretanje i nađe se u pravom smeru – kaže Damir Okanović.

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading