TROSTRUKI UBICA DŽONIĆ SE ŽALI NA DOŽIVOTNU PRESUDU Upucao ih je pa zapalio u jami, tvrdi da nije kriv
Foto: Printscreen

On je ovlastio svog advokata po službenoj dužnosti Biljanu Pešić da na presudu Višeg suda od juna ove godine kojom mu je izrečena najteža kazna, izjavi žalbu, piše Telegraf.

"Žalbu na prvostepenu presudu o kojoj će odlučivati Apelacioni sud podneću do kraja nedelje", rekla je advokatica Biljana Pešić.

Ona dodaje da se sa Goranom Džonićem videla samo jednom nakon što mu je izrečena doživotna robija, a povod njihovog susreta u pritvoru je bila konsultacija oko žalbe.

"On mi je i tom prilikom kazao da je nevin, da nema nikakvih saznanja o tom događaju, da nije bio prisutan na mestu zločina te da mu je sve namešteno. Predočila sam mu mogućnost da sam napiše žalbu ali koliko znam, on to do sada nije učinio - kazala je Pešić.

Komentarišući zastupanje pred sudom Gorana Džonića, ona je istakla da je to najizazovniji slučaj u njenoj profesionalnoj karijeri od skoro deset godina.

"To je zaista težak slučaj, ja sam mu pristupila maksimalno profesionalno, ali saradnja sa Džonićem nije bila nimalo laka. Svi smo se trudili da saznamo istinu o tom događaju, ali smo do saznanja o njemu dolazili dokazima koji su pribavljani tokom istrage dok su odgovori koje smo očekivali od Džonića, izostajali - rekla je Biljana Pešić i objasnila da će žalbom tražiti da se usvoje predlozi koje je sud odbio tokom prvostepenog postupka, a u cilju razjašnjenja činjeničnog stanja.

Kako se navodi u presudi kojom je Džoniću izrečena doživotna robija, on je izvršio teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Goran Džonić kriv je zato što je 27. septembra 2021. godine u periodu od 00.22 do 3.05 časova u ataru sela Moravac u stanju uračunljivosti iz koristoljublja lišio života Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju na taj način što je u nameri da dođe do novca koji mu je bio potreban da vrati pozajmicu uzetu od I.Dž. i J.Dž. iz Švajcarske radi kupovine i renoviranja kuće u Moravcu, kako bi u njoj živeo njegov sin Stefan, a znajući da Đokić ima menjačnicu i u uverenju da deo novca koji koristi za menjačke poslove nosi sa sobom ili drži u vozilu, neutvrđenog dana u drugoj polovini 2021. godine odlučio da ga liši života.

Pratio je njegovo kretanje pa kada je 26. septembra 2021. video da je Goran sa suprugom i ćerkom došao u posetu svojoj majci u selo Moravac, a znajući da će se iste večeri vratiti u stan u Aleksincu, odlučio da ih u povratku zaustavi, liši života i oduzme novac.

U toj nameri otišao je do raskrsnice gde ga je Đokić video i zbog rodbinskih veza i odnosa poverenja zaustavio automobil. Džonić je seo na sedište iza vozača i izvadio pištolj „Pietro Beretta Garone V.T. mod 34“ kalibra 9 x17mm koji je neovlašćenabavio, držao i nosio pa je uperivši pištolj u pravcu oštećenih naveo Đokića da sa magistralnog puta Aleksinac Tešica, siđe na zemljani put koji vodi ka Južnoj Moravi i pucnjima iz pištolja lišio život sve troje, Gorana jednim hicem u vozilu, a Gordanu i Lidiju koje su izašle iz kola, sa po dva metka u grudi i glavu.

Zatim je njihova tela polio gorivom i zapalio pa ih bacio u jamu.

Njihivo vozilo odvezao je do mesta zvanog „Vladine bare“ i uzeo novac različitih valuta. Vratio se u Stefanovu kuću, 160 dolara je ostavio u kupatilu,u pomoćnoj prostoriju policija je pronašla 768.000 dinara a zakopano u voćnjaku, otkriveno je još 618.000 dinara, 3.940 franaka, 1.690 dolara i 7.130 evra dok je 10.000 evra vratio čoveku od kojeg je uzeo pozajmicu.

Džonić je tokom čitavog postupka tvrdio da je nevin i u zločin umešao i druge osobe zbog ćega su uhapšeni i njegovi sinovi Milan i Stefan te dvojica braće iz Moravca.

Istraga je poikazala da niko od njih nema veze sa monstrouznim ubistvom te su sva četvorica puštena na slobodu.

Džonić je nastavio da tvrdi da je nevin i kada mu je izrečena presuda te je udarao glavom od sto izražavajući revolt sudskom odlukom.

Dokazi koji su ga smestili na doživotnu robiju bili su nedvosmisleni, čaure nađene na mestu zločina ispaljene su iz njegovog pištolja, na oružju je pronađen i Lidijin DNK, a Džonićevi i biološki tragovi na novcu oduzetom od Đokića. Takođe, on je snimljen kako uoči zločina puni kantu benzinom, a video nadzor zabeležio je njegovo kretanje skuterom, koji je sakrio na mestu gde će spaliti Đokićeva kola a koji mu je poslužio da se njime vrati u Moravac.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading