Milena i Ognjen
Foto: Stock/Foto: Estock

Ovo je na suđenju Miroslavu Miki Aleksiću u Višem sudu u Boegradu ispričala glumica Milena Radulović, jedna od sedam devojaka koje su Aleksića prijavile za silovanja i nedozvoljene polne radnje. Ona je ostala pri svom iskazu u tužilaštvu i tri sata je odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića, a nastaviće i na sledećem glavnom pretresu u oktobru.

- Posle mi je postavljao neprijatna pitanja i koristio užasne reči, da li se krešem i kako, da li doživljavam orgazam, da li sam suvopičasta, sa kim to radim - kazala je Milena, navodeći da je zbog toga bila pod stresom i da je drhtala. - Odgovorila sam potvrdno da li se krešem i rekla sam sa kim kad je pitao, ali ne znam da li sam na druga pitanja odgovarala.

On kaže da je na kraju tog dana Aleksić poljubio i da je bilo odvratno:

- Kada je krenuo da me poljubi uhvatio me je rukom čvrsto za kosu na potiljku i počupao, a drugom za leđa da spreči moje kretanje. Glavu mi je fiksirao, iako sam pokušavala da je pomeram levo desno, nisam uspevala. Tada me je poljubio i to je trajalo dve, tri sekunde. Stisnuo me jako, gurnuo jezik i kružio. Nisam jauknula, nisam stigla. Moje ruke su u tom momentu bile na njegovim grudima. Davala sam znake protivljenja, ali nisam uspela da ga odgurnem. Bila sam potpuno šokirana i paralisana. On je prekinuo taj poljubac i rekao "sad idi kući" i ja sam otišla.

Na pitanje branioca da li se još nešto desilo, jer je drugačije ispričala u tužilaštvu Milena Radulović je rekla da je Mika preko hulahopki uhvatio za vaginu i rekao da treba da bude nabrekla kao jabuka i da ide kući.

- Naredio mi je da raširim noge i ja sam to uradila. Nisam imala izbora, jer njegove naredbe nisu dovođene u pitanje. Kod njega sam u školi glume bila od 11 godine. U tom trenutku to jedino shvatam kao naredbu, preplašena sam i nemam ništa više u glavi. Sve što se desilo to veče trajalo je oko 15 minuta.

Ona je kazala da je otac čekao posle časa, da je primetio da je uzrujana, ali da to nije bio ni prvi ni poslednji put da je takva posle časova.

Na pitanje zašto je išla u studio kad joj se sve to dešavalo Milena je odgovorila da je obožavala da ide od 11 do 17 godine:

- Tamo sam stekla sve svoje najbolje prijatelje, koji su mi to i danas, obilazili smo pozorišta, muzeje, pročitala sam mnogo knjiga, zavolela domaću supu.

- Je li to sve bilo bitnije od fizičkog i duševnog bola za koji kažete da ste doživeli? - pitao je branilac.

- Nisam mogla da zamislim da tu može da mi se dogodi nešto loše, na mestu koje sam najviše volela. Kad mi se prvi put dogodilo krajem oktobra ili početkom novembra, bila sam u potpunom šoku. Mislila sam da je to neki Mikin test. Neko vreme se ništa nije događalo i onda penetracija prstima u moje telo. Tada sam shvatila. Bio je to osećaj izdaje čoveka kojem sam verovala, poštovala, koji mi je bio autoritet. Osećala sam se prljavo, izgubila samopouzdanje, mislila da ima razloga što me tako kažnjava. Onda su usledile pretnje da će uticati na to šta će moji prijatelji da misle o meni, što mi je tada bilo izuzetno važno, da će ih manipulisati, da ću se ogaditi momku. Onda me je šamarao i bukvalno tukao na času. Gurao me u predelu ramena do ormara u koji sam udarila glavom. Onda je rekao, "Milena je odlična glumica kada dobije par šamara" i svi su mu tapšali. Posle sam imala suicidne misli.

Ona je ispričala da se plašila Mike, jer nije znala šta sve on može da uradi i kako da je povredi i da je iz jedne sigurne situacije i odnosa punog poverenja došla u suprotnu.

Branilac je pitao zašto nikada ranije nije spomenula da joj je Mika pretio i pretukao je, već je spominjala šamaranje, a to je bilo u formi vežbe za glumu, što zna, jer je bila i na fakultetu.

- Rekla sam da me je šamarao po glavi i licu i to nije vežba za glumce ni na FDU, ni u školi glume. Tu mi je praktično rekao da može šta hoće i da utiče na druge - odgovorila je Milena.

Ona je rekla da je saznanja da je Mika seksualno napadao i druge devojke dobila nakon škole glume, a da dok je bila tamo i dok je silovana za druge nije znala.

- Napadi su se događali od oktobra do juna i želela sam više puta da mu kažem da to ne radi, da mi objasni zašto se to dešava, da me pusti na miru, ali nisam mu to rekla. Samo sam mu kad se to dešavalo govorila "nemojte Miko". Kasnije nismo imali tako otvoren razgovor. Dolazio je na sve moje ispite na FDU kod Biljane ili kad bi se sreli silom prilika, gledala sam da se sklonim i da ne razgovaramo - odgovorila je Milena na pitanje da li mu je ikada kasnije rekla: "Zašto si mi to radio Miko?".

Milena je rekla da su njena sestra, Tara Đurašinović i Marija Đikić znale šta joj se dogodilo. Da je Tara srela Ivanu Velinović, koja joj je ispričala šta se njoj dogodilo, pa je predložila da se njih dve sretnu i razgovaraju.

- Ona je bila u strašnom stanju. Išle smo odvojeno kod Tarinog tate Gorana u leto 2019. godine, koji je advokat i sve mu ispričale. On je već preko ćerke i Marije Đikić bio upućen u temu, jer su ispričale roditeljima šta se dešavalo i to su mi rekle. Goran je rekao je da je puno vremena prošlo, da ne postoji šansa da ga anonimno prijavimo, a ja tada psihički nisam bila spremna da to sve priznam roditeljima. Posle sam otišla u Rusiju i nisam se vraćala do februara 2020. Porodice Đikić i Đurašinović su znale šta se dogodilo. Goran Đurašinović je bio potpuno van sebe, jer je i on svoje dete od pete godine poverio Miki i više je sa mnom razgovarao kao otac.

Na pitanje zašto nije prijavila silovanje Ivane Milena je odgovorila da je ona pokušavala da je uteši, da joj je bilo važno da je upozori da više ne ide na Mikine časve i da nije znala da može da ide da prijavi nešto što je nečije.

Ona je ispričala i da se sa tri devojke Jefimijom, Ivanom i Mašom, koje su bile Mikine žrtve, sastala u decembru 2020. i da su pričale šta im se desilo.

- Prijava tad nije bila predmet naših razgovora, već da moramo da progovorimo, inače će Mika nastaviti da napada druge devojke i ja to nemu moći da izdržim. Rekla sam im da ne mogu više da se oseća krivom što ćutim i da će ga prijaviti.

Milena je tvrdila da se tada nisu dogovarale oko podnošenja krivične prijave i da ne može da odredi koliko puta su se viđale i pričale o tome, jer su se i odvjeno viđale i pričale. Kazala je da su u januaru 2021. godine otišli kod oca Ive Ilinčić Srđana koji je advokat, jer je Iva tad sve ispričala roditeljima.

- Od njega saznajem za mogućnost prijave. Kada je rekao da li želim da se potpišem rekla sam da želim. Roditeljima sam sve već rekla prethodnog leta. Želja je bila da ga prijavimo pre drugog polugodišta, jer sam znala šta će se tada opet dešavati. Otišle smo zajedno u policiju da ga prijavimo. Bile smo tamo u različito vreme, ali smo posle bile zajedno, da se podržimo i da nam bude lakše. Ja nijednu od devojaka koje su doživele seksualno uznemiravanje, a više ih je nego u optužnici, nisam zvala da ga prijave. To je njihova odluka. Neke nisu spremne za to, niti da se nose sa poniženjima.

PODRŠKA

MILENA Radulović je na suđenje stigla u pratnji najbližih oca Stevana, majke Aleksandre, sestre Anje i dečka Ognjena Jankovića, reditelja, ali i pevača Beogradskog sindikata. Njena porodica nije ulazila u sudnicu, moguće je da će biti svedoci, već su je čekali napolju. Podršku su u sudnici došli da joj daju kolege glumci Milan Marić i Aleksandar Radojičić, koji su ostali do prve pauze i onda otišli, a do kraja je ostala scenarista i profesor na FDU Biljana Srbljanović.

SCENARIO

ODGOVARAJUĆI na pitanja na suđenju Milena Radulović je rekla da postoji sinopsis "Učitelj - vera u Boga", koji je pisala kao deo psihoterapije na koju je išla.

- On ima jednu i po kucanu stranu i predala sam ga komisiji na prijemnom za master studije, koje nisam završila - kazala je Milena. - Tokom semestra nisam se bavila time, to nije bila tema. Bavili smo se tehnikama kako se pišu pilot epizode i neke serije kojima se divimo. Nismo se bavili pisanjem scenarija i ja nikada nisam napisala scenario. Ne postoji scenario "Učitelj", to je bio novinarski spin.

Kada je Aleksićev branilac rekao da je u julu 2020. godine dala intervju u kojem pominje pisanje scenarija, ona je rekla da se toga ne seća. Kazala je da je u Rusiji učestvovala u pravljenju dijaloga u jednom filmu i da su je oni potpisali kao pisca scenarija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading