MISTERIJA SMRTI ŠKALJARCA: Šahović ubijen ispred kuće - od počinilaca i dalje ni traga
Foto: Printscreen/Youtube

Iako su prošle skoro dve godine od eksplozije automobila u kojoj je nastradao četrdesetjednogodišnji Cetinjanin Jasminko Šahović, označen kao pripadnik škaljarskog klana istraga u ovom slučaju još nije dala nikakve rezultate.

U postupku je preduzet niz radnji, veštačena su dva telefona nastradalog i saslušano je više svedoka, među kojima i Bojan Petričević, vlasnik preduzeća u kojem je Šahović radio, a koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima. Međutim, nijedna od ovih radnji nije dala rezultate koji bi bili od pomoći da se utvrdi identitet jednog ili više izvršilaca ovog zločina.

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv N.N. izvršilaca krivičnog dela teško ubistvo izvršeno na štetu J.Š. Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg su preduzete sve neophodne mere i radnje. Doneta je naredba za obdukciju tela, saslušano je više lica u svojstvu svedoka, izdate su naredbe za pretresanje stana i telefona, te naredbe Forenzičkom centru Danilovgrad za sva neophodna veštačenja, koja su dostavljena tužilaštvu. Do sada preduzete mere i radnje nisu dale rezultate u pogledu utvrđivanja identiteta izvršilaca navedenog krivičnog dela, tako da će se u daljem postupku, po nalogu tužioca, od strane Uprave policije preduzeti i druge mere i radnje, a sve u cilju rasvetljavanja predmetnog događaja i identifikacije izvršilaca navedenog krivičnog dela – saopštila je Lepa Medenica, portparol podgoričkog Višeg tužilaštva za Dan.

Jasminko Šahović je nastradao 17. januara u stravičnoj eksploziji automobila u ulici Partizanski put u podgoričkom naselju Tološi, u neposrednoj blizini iznajmljene kuće u kojoj je stanovao sa suprugom i sedmogodišnjim sinom.

Kako istraga do sada nije dala rezultate, predstavnici VDT-a su, kako su nam saopštili, pre izvesnog vremena imali sastanak sa predstavnicima Uprave policije da bi odlučili o daljim radnjama u cilju otkrivanja počinilaca zločina, ali ni do danas nema rezultata.

"Sumnjam da neko prikriva dokaze"

Supruga ubijenog Cetinjanina Dragana Šahović kazala jeda je ogorčena zbog činjenice da policija i tužilaštvo za više od godinu i osam meseci nisu uspeli da otkriju ko je i zašto ubio njenog supruga. Odgovor na to pitanje, kako ističe, duguje i sebi i svom maloletnom sinu, koji oca svakodnevno pominje i crta ga u svojim domaćim zadacima.

- Činjenica da do sada ništa nije urađeno u meni budi sumnju da neko pokušava da prikrije dokaze u cilju da se zločin nikad ne rasvetli. Tokom istrage nisam mogla dobiti skoro nikakvu informaciju od nadležnih organa, a i one koje sam dobila od postupajuće tužiteljke bile su vrlo škrte i kontradiktorne - tvrdi Dragana Šahović.

(Dan)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading