pucnjava u somboru
Foto: Printscreen/RTS

To je Blicu potvrđeno u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, čiji su nadležni nakon saznanja o smrti dečaka koji je bio na smeštaju u hraniteljskoj porodici Mirjane L. iz Novog Bečeja, pokrenuli postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora u Centru za socijalni rad Opštine Novi Bečej.

- U postupku inspekcijskog i stručnog nadzora, uočeni su propusti u radu Centra za socijalni rad Novi Bečej. S obzirom da je u toku i istražni postupak koji sprovodi Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju deo dokumentacije Centra nije mogao da bude predmet nadzora, te će Pokrajinski sekretarijat nakon uvida u kompletnu dokumentaciju vezanu za smeštaj maloletnika u hraniteljsku porodicu, izneti sve relevantne činjenice. S obzirom na tragičan ishod, Pokrajinski sekretarijat će nakon izvršenih nadzora i obaveštenja drugih nadležnih službi, razmotriti osnov za dalje postupanje - kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. 

Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju je povodom smrti maloletnika pokrenulo postupak protiv Mirjane L. (60) iz Novog Bečeja, Zdenke K. (56) iz Bačkog Gradišta i Lj. P. (49) iz Hrvatske zbog sumnje da su počinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading