Stefan Rokvić
Foto: Printscreen/Facebook

Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu je dana 16. avgusta 2023. godine, nakon saslušanja Stefana Rokvića, doneo rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti da će uticati na svedoke koji još uvek nisu ispitani, kao i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da izvrši novo ili slično krivično delo, imajući u vidu njegovu raniju osuđivanost.

Podsetimo, po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Policijskom stanicom Vračar lišen je slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni Stefan Rokvić zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda na štetu D. V.

Naime, osumnjičenom Stefanu Rokviću delo koje mu se stavlja na teret izvršio je dana 13.05.2023. godine, kada je na teritoriji GO Vračar, u Ulici Južni bulevar br. 36, prišao oštećenom koji je stajao ispred trafike kojom prilikom mu je zadao više udaraca u predelu glave i tela, od kojih udaraca je oštećeni pao na zemlju, kada je osumnjičeni nastavio da ga šutira, nakon čega se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu ostavljajući oštećenog da leži pored frižidera ispred trafike, prenosi Republika.

Stefan Rokvić saslušan je danas u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu izabranog branioca kojom prilikom je izjavio da ne priznaje izvršenje krivičnog dela i da ne želi da odgovara na pitanja. 

Podsetimo, ime Stefana Rokvića, sina biznismena Danijela Rokvića, pominjano je i 2017. godine kada se našao na optužnici da nije prijavio ubistvo studentkinje Kristine Kaplanović (20).

Rokvić je bio okrivljen da nije prijavio zločin Miloša Srebrića zvanog Flekica, optuženog da je Kristinu Kaplanović upucao u glavu 25. maja 2017. godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu. Mlađi Rokvić se tereti da je kobne večeri vozio Miloša Srebrića, koji je maskiran upao na pumpu, zatražio pare i upucao Kristinu, koja je tamo honorarno radila. Srebrić je optužen da je posle zločina iz kase uzeo 10.000 dinara.

Stefanov otac je tvrdio da njegov sin nema nikakve veze sa ubistvom i da pojedinci na ovaj način žele da naškode njegovoj 22 godine mlađoj supruzi i pevačici Dijani Janković, „koja u Americi pravi karijeru“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading