Jahir Ademović
Foto: Alo/Društvene mreže

Jahir se 3. avgusta utopio na plaži u turističkom letovalištu Rimini u Italiji. Na letovanje je stigao nedavno sa svojim sinovima, koji imaju 20 i 21 godinu i deca su sa invaliditetom.

Tog 3. avgusta sinovi su bili na obali, a njihov otac na dušeku u moru. U jednom trenutku, čovek je počeo da maše rukama, da viče i doziva pomoć.

Sinovi ugledali kako otac doziva u pomoć

To su ugledali njegovi sinovi, koji su odmah otišli da alarmiraju spasioca. Nesrećni čovek je pao sa dušeka i upao u vodu.

Još uvek nije poznato da li je Jahiru pozlilo ili je primetio da ga talasi nose daleko od obale. Kako prenose italijanski mediji, on nije umeo da pliva.

Lekar je odmah stigao na lice mesta, pokušana je reanimacija, ali nažalost bezuspešno. Spasioci su prvo imali poteškoće da lociraju muškarca, a kada su ga izvukli iz vode, bilo je prekasno. Stradao je na 300 metara od svojih sinova, koji su svedočili toj tragičnoj sceni.

Dvojica sinova su ostala sama. Kako prenose italijanski mediji, sinovi imaju invaliditet. Sinovima ovog muškarca u pomoć je pritekao i gradonačelnik Belarija, Filipo Đorđeti.

"Da li nam je tata mrtav?"

Gradonačelnik je naveo da je čuo da se na plaži utopio jedan turista koji živi u Švajcarskoj i da su tu njegova dva sina.

- Odmah sam otrčao tamo pošto znam nemački jezik. Čovek je bio na dušeku i jugozapadni vetar ga je odgurao 300 metara od obale, a onda su ga talasi poklopili - počeo je svoju priču Filipo Đorđeti.

On je dalje naveo i da su nadležni pozvali socijalnu službu kako bi zbrinuli Ademovićeve sinove.

- Neprestano mislim na ta dva momka od 20 i 21 godinu. Oni su jako hrabri i trezveni u ovim teškim trenucima. Oni su me prvo pitali na nemačkom jeziku "da li im je otac zaista mrtav". Nije bilo lako da im se to saopšti - rekao je gradonačelnik.

O deci će se brinuti baka i deka

O dvojici sinova će voditi računa baka i deka. Sinovi su se vratili su u Švajcarsku u petak.

Telo Srbina je prepoznala je jedna od rođaka koja je odmah krenula iz Ciriha, čim je čula vest.

- Već su tri godine dolazili ovde, poznavali su našu opštinu i dobro su se slagali - pričaju meštani.

Ova tragedija je potresla celo letovalište, a brojni meštani su ponudili pomoć sinovima stradalog muškarca. Takođe, njima su se za pomoć našli i zaposleni hotela.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading