boris dražić
Foto: Alo/Društvene mreže

Nesrećni mladi veterinar je, podsetimo, zadobio teške povrede opasne po život kada je krenuo da pomogne prijatelju D.M. (28) kojeg su po izlasku iz kafića napali D.D. (20), S.B. (22) i Đ.L. (18).

Tragedija koja je uznemirila Mačvu dogodila se posle fajronta ispred jednog kafića u centru Bogatića u prisustvu velikog broja svedoka.

- Odgurnuli su D.M. koji se počeo da se brani i izbila je žestoka tuča. Boris je izašao nešto ranije iz kafića i stajao je pored automobila. Kada je video šta se događa krenuo je da pomogne i tada dobio snažan udarac od kojeg je izgubio svest i pao kao pokošen na trotoar.

Onda je drugi mladić nastavio da ga šutira po glavi i telu. Tuču su prekinuli policajci koji su bili u patroli stotinak metara daleko, pozvali su hitnu pomoć i uhapsili dvojicu mladića, a trećeg nešto kasnije jer je pobegao sa lica mesta - naveo je naš izvor.

Teško povređeni Boris Dražić je u komi transportovan do Šapca, a potom u Klinički centar u Beogradu gde je posle četiri dana podlegao povredama.

- Uviđaj je trajao do ujutro. Kriminalistički inspektori su saslušali veliki broj očevidaca čiji iskazi su se poklopili i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva protiv trojice mladića je podneta krivična prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda. Uzeti su DNK uzorci učesnika tuče koji su i testirani na prisustvo narkotika i alkohola - dodao je izvor iz istrage.

Istraga će biti nastavljena, a slučaj će umesto Osnovnog preuzeti Više javno tužilaštvo u Šapcu.

- To je uobičajena procedura u ovakvim slučajevima, ali se u ovom trenutku ne zna da li će se ovo krivično delo kvalifikovati kao nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom ili kao neko teže koje predviđa Krivični zakonik - navodi naš izvor.

Zbog tragično i prerano ugašenog života sugrađanina Borisa Dražića, predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović proglasio je Dane žalosti na teritoriji opštine.

Za Dane žalosti određuju se četvrtak i petak, 27. i 28. jul 2023. godine.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica na teritoriji opštine Bogatić koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastave spuste na polovine jarbola, odnosno koplja, uz odgovarajuće osvetljenje noću.

Mediji na teritoriji opštine Bogatić dužni su da u svojim programima za Dane žalosti umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti i usklade detaljnu programsku šemu u vreme Dana žalosti.

Ustanove kulture su u obavezi da svoje programe prilagode Danu žalosti.

Za vreme Dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike odnosno održavnje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Jednostavan, drag i mio čovek velikog srca biće zauvek na ponos i čast njegovom rodnom Bogatiću i svim njegovim žiteljima.

Najdublje saučešće porodici i rodbini zbog gubitka najbližeg.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading