Ubica Jovana Vukotića
Foto: Printscreen

Kako su objavili, Dogan je izručen Turskoj iz Gruzije gdje je uhapšen po crvenoj Interpolovoj poternici. Prema optužnici, Dogan je upravljao motorom sa koga je u septembru prošle godine u Istanbulu pucano na Vukotića.

Kako navodi NTV, Dogan je izručen Turskoj 11. jula. 

“Timovi Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Policijske uprave Istanbula nastavljaju rad na ubistvu Vukotića, jednog od kolovođa organizovane kriminalne grupe u njegovoj zemlji „škaljari“, koji je stradao u oružanom napadu u kome je korišćen motocikl u Šišliju”, javio je NTV. 

Za direktno učešće u ubistvu Vukotića optuženi su članovi kriminalne organizacije predvođene Barišem Nekom, a nakon što je Dogan pobegao u inostranstvo izdata je crvena poternica, pa je uhvaćen u Gruziji 5. oktobra 2022. godine.

Okrivljeni je predat Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala u Istanbulu na graničnom prelazu Artvin Sarp.

Vukotić je ubijen 8. septembra prošle godine u Šišliju. Dok se nalazio u automobilu sa vozačem, nevenčanom suprugom i detetom, na motoru su, prema optužnici, prišli Emircan Š. i Jakup D., od kojih je prvi ubio Vukotića, a drugi upravljao vozilom.

Optužnicom je obuhvaćeno 16 osoba među kojima su i okrivljeni visokopozicionirani pripadnici “kavačkog klana” Radoje Živković Žuti, Milan Vujotić i Zdravko Perunović kao i turski državljani.

Terete se da su počinili krivična dela ubistvo, stvaranje i članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Živković, Perunović i Vujotić negirali su da su učestvovali u organizaciji ubistva Vukotića,  naglašavaju i da su navodi iz optužnice iskonstruisani. 

Prema optužnici, ubistvo Jovana Vukotića je plaćeno 1,5 miliona eura.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading