STRAVIČNA SMRT KOD OBRENOVCA Aleksandru (69) stablo smrskalo lobanju
Foto: Alo/RINA

 No, procena rizika je u nadležnosti "Srbija šuma".

- Njihov je posao procena i odgovornost - kaže Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji opštine Obrenovac, koji se oglasio povodom nesreće u kojoj je penzioner nastradao.

Prema njegovim rečima, obrenovačke službe sve čine, koliko je u njihovoj moći i nadležnosti, da do ovakvih situacija nikad više ne dođe, pišu Novosti.

- Obrenovačke službe, koje se bave ovim poslom, u obavezi su da, i o najmanjoj seči grančice, o tome obaveste nadležne - kaže Andrić.

Aleksandru grana smrskala lobanju

Ipak, niko se nije nadao ovakvom događaju i tragediji, iako na više mesta u Zabranu, postoji na postavljenim tablama obaveštenje o mogućem pucanju grana i urušavanju drveća.

- Adamović je bio samac, nedavno je sahranio majku sa kojom je živeo, a protekle tropske dane, voleo je da provede u hladovini, šetajući, u prirodi - kaže jedan od njegovih prijatelja. - Inače, nije bio baš neki "kartaroš", ali je prekjuče, seo za sto sa trojicom prijatelja, da odigra "tablić". Nažalost, u jednom momentu, odvalila se poveća grana sa drveta. Iako je neko povikao: "Bežite, pada drvo", Aleksandar nije stigao da reaguje na vreme. Grana ga je udarila po glavi, smrskala mu lobanju i ubila ga na licu mesta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading