ŽENA UBIJENA NA PROSLAVI SVOJE RUBIN SVADBE KOD VELIKE PLANE Podignuta oputužnica protiv muža
Foto: RINA

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Lj.N. (69) iz sela Markovac kod Velike Plane koji je krajem prošle godine ubio suprugu M.N. (65) na proslavi 40 godina braka.

Kako je su mediji ranije pisali, ovaj jezivi zločin desio se 17. decembra prošle godine, kada je  Lj.N. pucao iz lovačkog karabina u svoju suprugu koja je preminula na licu mesta.

Ubistvu je prethodila kraća svađa supružnika koja je započela u kafani, a nastavila se kod kuće. Pronađeno je oružje na licu mesta, a  Lj.N. se nakon ubistva predao policijskoj patroli.

- Kobnog dana supružnici su pošli do grada, a plan je bio da on uzme pečenje iz lokalnog restorana kako bi kasnije uz svečani ručak sa prijateljima proslavili 40 godina braka. Međutim, osumnjičeni je, dok je čekao pečenje, otišao u kafanu i zaseo - rekao je tada sagovornik i dodao da se "supruga naljutila što je  Lj.N. ostao u kafani umesto da pečenje donese kući".

 Lj.N. je na to rekao supruzi da "ide kući", a potom se pravio da se ništa nije desilo. Međutim, svađa se nastavila kada je ubrzo stigao u porodičnu kuću, i to naočigled komšinice.

- Počeli su da se vređaju i vikali su jedno na drugo. U jednom trenutku suprug je ljutito izašao iz prostorije, a žena je mislila da je otišao da ohladi glavu, kao i svaki put kad se posvađaju. Međutim, on se vratio sa starim karabinom i sa vrata pucao u ženu, koja je pogođena u stomak - izjavila je tada uznemirena komšinica, koja je bila svedok čitavog događaja.

Komšinica je posle svega doživela infarkt, nakon čega su usledile terapije zbog pretrpljenog stresa.

Žena preminula na licu mesta

Nesrećna supruga je preminula na licu mesta, dok se Lj. predao policiji. Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu branio ćutanjem, a posle hapšenja izmerena su mu čak dva promila alkohola u krvi.

Bračni par se svega nekoliko nedelja pre ubistva vratio iz Francuske gde su godinama živeli. Bili su u braku 40 godina, ali bez zajedničke dece. M. N. je iz prethodnog braka imala ćerku, koju je Lj.N. voleo kao svoje dete.

Kako prenosi "Informer", nakon što je danas podignuta optužnica protiv LJ.N. za ubistvo supruge, preti mu zatvorska kazna od 5 do 15 godina zatvora, piše Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading