POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV HIRURGA SA VMA Sudi mu se zbog nasilja nad ženom, jedna stvar se još ne zna
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Na teret mu se stavljaju krivična dela nasilje u porodici, odnosno nad suprugom, kao i neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja.

Ovu vest je potvrdio i advokat Đorđe Kalanj, branilac optuženog doktora.

- Sud još nije zakazao termin za suđenje, ali zaista je nejasno zašto se moj klijent još drži u pritvoru - kaže Kalanj.

- Naročito, jer je opštepoznato da su mnoge rijaliti zvezde zbog optužbi za isto ili slično delo, već posle mesec dana bile puštene iz pritvora i omogućena im je odbrana sa slobode. Zašto onda ovog čoveka drže pet meseci u pritvoru?

Inače, nakon podizanja optužnice, nadležno tužilaštvo tražilo je od suda da poznatog hirurga oglasi krivim i kazni ga po zakonu. Takođe, tada je zatraženo i da mu se produži pritvor, u kojem je od trenutka hapšenja, odnosno od polovine februara.

- Postupak tek sledi, ali je nejasno zbog čega se čovek i dalje drži u pritvoru, tim pre jer je njegova supruga Ivana, nedavno, samoinicijativno odlučila, a zatim preko svog punomoćnika nadležnom sudu podnela podnesak, odnosno molbu da se njenom mužu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru - kaže Kalanj.

- Pokazala je visok nivo razumevanja za celokupnu sutuaciju, pre svega zbog njihovo troje maloletne dece, kako ona više ne bi patila i kako bi imala mogućnost češćeg viđanja sa ocem, koji im veoma nedostaje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading