CRNOGORCI - KRALJEVI TRIVIJALNOSTI: Dok je Milović na računu imao 48 miliona, država se bavila pištoljem
Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Krajem maja prošle godine Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) ustvrdila je da je Milović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer tokom 2020. godine nije prijavio dva komada oružja marke “Browing”.

„Utvrđuje se da je državni službenik Ljubo Milović prekršio član 23 stav 2 Zakona o spečavanju korupcije na način što u Izveštaju o prihodima i imovini za 2020. godinu od 25. 03. 2021. godine nije prijavio oružje „Browing“ reg oznake 109642779 i „Browing“ reg. oznake 422593723″, navela je ranije ASK.

Milović je, prema izjašnjenju pred Agencijom, kazao da je “omaškom propustio da prijavi pomenuto oružje”.

Označen kao član kavačkog klana, prema dokumentaciji koju je EUROPOL dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, Milović je, zajedno sa kolegom Petrom Lazovićem bio „direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju“.

Međutim, država je uvidela da su pored svega toga problematična samo dva pištolja.

U tom dokumentu piše da je Milović u transkriptima razgovora, preko aplikacije SKY, 30. novembra 2020. godine, pitao Petra Lazovića da li ima nekog ko ima pristup luci, jer može da pošalje pošiljku iz Ekvadora u bilo koju luku.

Pitao je da li je moguć bezbedan istovar i preuzimanje paketa. Milović je potvrdio da trenutno samo radi sa Roterdamom, a da je pre toga radio sa Istanbulom, Hamburgom i Antverpenom.

„Viđi đe ima pozicije, mogu poslati svuda, đe god idu brodvi iz Ekvadora, ja mogu poslati. Da li ima kontrole u neku luku, da mogu da izvade bezbjedno pošiljku robe. Ja radim trenutno Roterdam. Radio sam Istanbul, radio sam Hamburg i Antverpen. Trenutno samo radimo Roterdam“, napisao je Milović Lazoviću, prenio je Libertas.

Tek nakon što su ovi navodi obelodanjeni, Uprava policije Crne Gore saopštila je da će preduzeti policijsko – tužilačke aktivnosti te da će ta istraga biti “prioritet broj jedan crnogorske policije“.

„Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju. Takođe, Lazović i Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta.

Pretpostavka je da Ljubo Milović poseduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina“, piše u dokumentu Europola, prenosi RTCG.

U izveštaju se navode više imena crnogorskih policijskih službenika koji su navodno davali podatke Lazoviću i Miloviću (koje su oni dalje prosleđivali), ali i dodaje da se za njih „ne može potvrditi da su umiješani u bilo kakve kriminalne aktivnosti“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading