OTAC NATERAO DETE (2) DA POPIJE KISELINU JER SE POSVAĐAO SA ŽENOM? Sumnja se da je ovo motiv horora kod Pirota
Foto: Alo/Foto: Alo!

Sve se dogodilo na jednom vašarištu u blizini romskog naselja u Pirotu. Sumnja se da je ovaj muškarac sonu kiselinu prvo dao svom detetu, pa je potom i on popio, i to sve zbog toga što se navodno posvađao sa ženom, a kako se navodi, u pitanju su nekakvi poremećeni odnosi u porodici.

“Pacijent M.J. hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Klinike za endrokrinologiju UKC Niš. Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, smatra se da je u životno ugrožavajućem stanju. Dvogodišnji pacijent smešten je u intenzivnoj nezi Kinike za pedijatriju UKC Niš, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje. Trenutno je vitalno stabilnih parametara i data je kompletna terapija po protokolu. Zbog specifičnosti povreda, opekotina i korozivnih promena kože lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja”, rekli su lekari.

Dete i otac su kolima dovezeni u bolnicu. Iz bolnice u Pirotu prevezeni su u KC Niš. U toku je operativni rad policije na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja. O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo.

Šta je sona kiselina i zašto je opasna?

Sona kiselina je rastvor hlorovodonične kiseline koji se koristi u domaćinstvu za čišćenje sanitarija, zatim čišćenje metala od rđe, masnih zaprljanja, u metalnoj industrji i zanatstvu za odmašćivanje i nagrizanje metalnih površina. Sona kiselina je tečne konzistencije, bezbojna, viskozna, prozirna tečna masa, homogenog sastava. Miris je intenzivan i jako izražen na hlorovodoničnu kiselinu, neprijatan, agresivan, svojstven vrsti proizvoda. Izaziva iritaciju kože, dovodi do jake iritacije oka i može da izazove iritaciju respiratornih organa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading