DANAS IZJAŠNJENJE O KRIVICI Počinje suđenje instruktoru jahanja optuženom za silovanje
Foto: Printscreen/instagram

Početak pripremnog ročišta zakazan je za 13:30 časova u Palati pravde, odnosno Višem sudu u Beorgadu.

Na pripremnom ročištu će odbrana i tužilaštvo izneri svoje dokazne predloge, dok će se optuženi kratko izjasniti o krivici.

Nakon pripremnog ročišta koje je inače zatvoreno za javnost, sud će zakazati glavni pretres kom javnost može da prisustvuje.

Miloš Đ. je optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tad se nalazi u pritvoru.

On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja.

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading