ONI SU PREVARILI ŠARIĆEVU MAJKU ZA 300.000 EVRA: Jedan glumio šefa kabineta predsednika, drugi se predstavio kao Filip Vujanović - danas su OBOJICA MRTVI
Foto: Alo.rs

Šest godina ranije on je, zajedno sa Pljevljakom Milivojem Terzićem, uhapšen zbog sumnje da je prevario majku Darka i Duška Šarića za oko 300.000 evra.

Njih dvojica su Ivanki Šarić obećali da će posredovati u skidanju optužnice protiv Darka i Duška, a za uzvrat su tražili 300 hiljada evra. Navodno, Ilijin se predstavio Ivanki kao šef kabineta predsednika Crne Gore, a Terzić je čitavu prevaru začinio telefonskim pozivom, imitirajući Filipa Vujanovića.

Ona je poverovala tim obećanjima i osumnjičenim predala traženi novac, nakog čega je bezuspešno pokušavala danima da stupi u kontakt sa njima. Kada je shvatila da je prevarena, ona je ceo slučaj prijavila policiji.

Obojica su uhapšena. Policija je u stanu u Budvi koji je koristio Terzić otkrila deo novca, tačnije 24.500 evra. Srpska policija je u Kraljevu, po zamolnici Crne Gore, uhapsila Ilijina, i to u BMW V6 koji je, kako se verovalo, kupljen od para zarađenih na prevari Ivanke Šarić. Mada je sumnjičen za prevaru, Ilijin nije osuđen, a crnogorski istražni organi nisu saopštili ni da li je pronađen ostatak novca od 275.500 evra

A onda je u novembru iste godine kao bomba odjeknula vest da je Milivoj Terzić pronađen mrtav u svojoj ćeliji. Naime, Terzić je pronađen obešen o čaršav u ćeliji zatvora u Spužu. Prvo se sumnjalo na samobustvo ali je kasnija istraga pokazala da je Terzić zapravo zadavljen. Smrt Milivoja Terzića dogodila se posle nešto više od dva meseca od njegovog hapšenja. Kako su tada naveli mediji Terzić je u ćeliji istražnog zatvora bio sa još petoricom pritvorenika sa kojima je tog kobnog dana nije izašao u šetnju, a pronađen je oko 13.30, obešen o rešetke zatvorske sobe.

"Po preliminarnim rezultatima obdukcije mom klijentu su polomili nos, a udavljen je nekom žicom. Ja imam jednu njegovu svesku koju je pripremao za odbranu, u kojoj stoje imena nekih ljudi koje krivi da su ga trovali lekovima, zbog čega je imao košmare", rekao je tada Borivoje Borović, advokat pokojnog Milivoja za Novosti.

On je tada izjavio i da je krajnje nelogično da Terzić izvrši samoubistvo dva dana pre suđenja, baš kao što, kaže, nije logično ni što je u zatvorsku sobu smešten sa ljudima sa kojima odgovara i koji su ga ranije lažno teretili.

Šest godina posle ovoga, u junu 2017, Aksentije Ilijin ubijen je u svojoj kući u Banatskom Aranđelovu. Njegovo telo je tog jutra pronašao komšija. Tada se nagađalo zbog čega je Ilijin ubijen. I dok su jedni spekulisali da se možda nekome zamerio od kada se vratio u rodno selo, drugi su nagađali da bi možda mogao biti neki stari dug stigao na naplatu pa se u pojedinim krugovima nezvanično pominjalo da sve ima veze sa time što su prevarili majku Darka i Duška Šarića. Trebalo bi napomenuti da istražni organi nikada nisu pokrenuli istragu u tom pravcu.

Darko Šarić je u pritvoru pd aprila prošle godine.

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za izazivanje opšte opasnosti, planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića i druga krivična dela zakazano je za 13. i 14. jul pred Specijalnim sudom u Beogradu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading