hapšenje u rakovici sa 14 kila marihuane
Foto: Printscreen

Kako saznajemo, protiv Darka H., Vukašina H. iz Zrenjanina, crnogorskog državljanina Rileta F. (41) iz Bijelog Polja i državljanke Austrije Slađane M. (45) iz Beča podignuta je optužnica zbog trgovine narkoticima. Optužnica je podignuta zbog sumnje da su okrivljeni Rile F. i Slađana M., po instrukcijama koje su dobijali od braće preko aplikacije „Telegram“, preuzeli drogu iz jednog vozila u Lazarevcu i odvezli je do Beograda na dogovorenu lokaciju za prodaju.

 

hapšenje u rakovici sa 14 kila marihuane

Foto: Policija

 

 

- Do prodaje, međutim, nije došlo, pa su Rile F. i Slađana M. po instrukcijama Darka i Vukašina, najpre krenuli da drogu vrate nazad u Lazarevac na adresu sa koje su je preuzeli, a potom se zaustavili kod tržnog centra „Big Rakovica“, takođe po instrukcijama braće. Na toj lokaciji su i uhapšeni - naveo je izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, Darko H. je više puta privođen u Tivtu, jedanput zbog trgovine drogom, a drugi put u akciji hapšenja sukobljenih klanova u Crnoj Gori.

hapšenje u rakovici sa 14 kila marihuane

Foto: Printscreen

 

 

Oduzet mu i novac koji je krio u stanu

Kako saznajemo, Tužilaštvo je, takođe, predložilo sudu da okrivljenom Darku H. oduzme imovinsku korist od 4.900 evra, novac koji je pronađen prilikom pretresa njegovog stana, kao i da sud okrivljene obaveže da Višem javnom tužilaštvu u Beogradu isplate troškove krivičnog postupka. Pored navedenog, sudu je predloženo i da svima produži pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema Riletu F. i Slađani M., i zbog opasnosti od bekstva.

 

- Darko je privođen u policijskoj akciji „Boka“ 4. oktobra 2017. u kojoj je bilo zaplenjeno više komada oružja, pancira i automobila... Tada je Darko zajedno sa Đorđijem Radonjićem, Matom Boškovićem i Danilom Đurovićem, koji prema policijskim podacima važe za bezbednosno interesantne osobe, dao izjavu inspektorima. Nakon saslušanja oni su pušteni. Zanimljivo je što se tada Darko družio sa braćom Radonjić, koji su označeni kao visokopozicionirani članovi kavačkog klana. Važili su za ljude od poverenja vođi klana Radoju Zviceru - podsetio je izvor, i dodao da je četiri godine kasnije ponovo uhapšen.

hapšenje u rakovici sa 14 kila marihuane

Foto: Printscreen

 

 

- Darko je privođen i jula 2021, takođe u Tivtu, kada je ugledavši policajce odbacio tri paketića i krenuo da beži. Ubrzo je lociran, a proverom paketića ustanovljeno je da se u njima nalazio kokain i marihuana - rekao je izvor.

I Darkov brat hapšen zbog droge

Darkov brat Vukašin H. je takođe 2017. uhapšen u Tivtu, mesec dana kasnije posle brata zbog sumnje da je prodavao drogu. Kako saznajemo, tada je policija pretresla njegov stan, te je pronađeno preko dva kilograma ekstazija, više stotina grama marihune i oko 20 grama kokaina. Od njega je tad oduzet sat „roleks“ i oko 5.000 evra, jer se sumnjalo da su stečeni od prodaje narkotika.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Darka i Vukašina H. zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga osudi na kazne zatvora od po 12 godina i novčanu kaznu od po 10 miliona dinara, a Rileta F. na 10 godina zatvora i novčanu kaznu od milion dinara.

Za Slađanu M. je predložena jedinstvena kazna od 10 godina i tri meseca zatvora, kao i novčana kazna od milion dinara zbog krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, s obzirom na to da su u njenoj tašni pronađena i dva džointa s marihuanom, namenjena njenoj ličnoj upotrebi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading