ĐURIĆ SLAO POLJUPCE MILJKOVIĆU Nastavlja se suđenje Belivukovoj grupi, optuženi dovezeni u Specijalni sud (VIDEO)
Foto: Alo.rs

Optuženi koji su u pritvoru uz zvuke sirena i u pratnji policije prabačeni su u zgradu u Ustaničkoj ulici.

Pred sudskim većem bi danas trebalo da optuženi nastave da iznose iznose primedbe na iskaze trojice bivših pripadnika grupe Bojana Hrvatina, Srđana Lalića i Nikole Spasojevića, koji su u međuvremenu postali svedoci saradnici.

Optuženi Marko Miljković juče je najavio da će danas zatražiti i da se svedocima saradnicima oduzmu statusi koje su dobili i odbije da služe zatvorske kazne koje su dogovorili. Pre Miljkovića, izlaganje bi trebalo da nastavi optuženi Nemanja Đurić, zatim da ono što je govorio dopuni Aleksa Stošić, kao i da primedbe iznese vlasnik kuće u Ritopeku, Vlade Draganić.

Đurić slao poljupce Miljkoviću

Optuženi Nemanja Đurić (38), zvani Đura,  kuvar iz Beograda, koji je u pritvoru od 6. februara 2021. nastaviće danas da iznosi primedbe na iskaze trojice svedoka saranika - Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Posle njega će primedbe da iznesu fitnes instruktor  Dejan Tešić (41), zvani Fleš, vlasnik kuće u Ritopeku Vlade Draganić (49) i Marko Miljković (32), koji je zajedno sa Veljkom Belivukom (38) bio vođa grupe. Miljković je juče rekao da će  se uklopiti u vreme koje mu preostane posle Tešića i Draganića. On je na kraju najavio da ima još dve procesne stvari, jedna se tiče uviđaja u Ritopeku, a druga je zahtev da sud odbije sporazume svedocima saradnicima, jer nisu ispunili ni jedan jedini zakonski uslov za sticanje blažih kazni.

Đurić je prilikom povratka u boks za optužene Miljkoviću poslao poljubac u trenutku dok se mimoilazio sa njim qi dok su stražari sprovodili šefa grupe do govornice.

Đurić je rekao da iskazi svedoka saradnika "nemaju veze sa mozgom" i da su njihove priče za rubrike "verovali ili ne". Za Lalića je istakao da nije slučajno imao nadimak Beri Mils.

- On je po ćeliji crtao kukaste krstove i štražari su ga nekoliko puta upozoravali da to ukloni - rekao je Đurić.

Laliću se potpisivao kao "Beri Moris"

Srđan Lalilć, najsuroviji pripadnik  klana Veljka Belivuka, na aplikaciji Skaj upisivao se pod kodnim imenim Beri Mils, a reč je vođi američke zatvorske bande "Arijevskog bratstvo".

U pitanju je organizacija koju čine rasisti i neonacisti koji veruju u nadmoćnost bele rase i poznati su kao izuzetno brutalni.

Beri Mils je u zatvoru proveo više od 50 godina, a osuđivan je za ubistva, pljačke, preprodaju droge i mnoga druga krivična dela. Upravo Lalić je odlučio da se tako upisuje na zaštićenoj aplikaciji Skaj, koju su koristili kriminalci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading