ZAUSTAVILI IH NA GRANICI Otkriveno gde je krenula majka dečaka ubice iz Ribnikara sa ćerkom
Foto: Printscreen/Printscreen

Majka i sestra dečaka iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole, a šest osoba ranio, pokušale su je juče u popodnevnim časovima da napuste Srbiju da bi otišle na odmor na par dana, saznaje Kurir. Žena je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski i tamo je zaustavljena. Ipak, kako saznaje Kurir, ona je svoj odlazak iz zemlje prijavila Centru za socijalni rad.

"Zbog preporuke terapeuta koji je razgovarao sa dečakovom sestrom, njihova majka je odlučila da je povede na put, kako bi pokušala da joj olakša", kaže izvor Kurira iz istrage. Prema njegovim rečima, žena je na odmoru do daljnjeg, a prvo nije želela da napusti zemlju zbog situacije u kojoj se njena porodica nalazi, ali se na ovaj potez odlučila zbog ćerke.

"Protiv majke je u toku pretkrivični postupak i provarava se da li je odgovorna za zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta, ali ona nema zabranu napuštanja zemlje, niti joj je oduzet pasoš", kaže izvor. Ona je, kako saznaje Kurir, upozorena da mora biti dostupna pravosudnim organima, ali nema zabranu napuštanja zemlje.

Da podsetimo, dečakovoj porodici blokirana je i imovina koju zbog toga ne mogu da prodaju niti da stave pod hipoteku. "Pošto majka dečaka nije krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv nje u vidu nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta, a jedan od branjenika je u svom predlogu naveo i to da je majka odgovorna za štetu koju je njen sin počinio tim ljudima i da je odgovorno lice za njega. Pa je tako u zahtevu traženo i da se protiv nje odredi privremena mera oduzimanja imovine koja je u njenom vlasništvu", kaže Kurirov izvor i objašnjava da majka dečaka može da koristi svoju imovinu, ali ne može da je proda ili da podigne hipoteku sve dok je na snazi ova privremena mera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading