Ranjavanje kavcana
Foto: Printscreen

Kako prenose lokalni mediji, policiji je prijavljeno da krvavi muškarac zaustavlja automobile i traži pomoć. Kada su policija i Hitna pomoć došli, identifikacijom je utvrđeno da je reč o Stuparu, koji je na vilici imao ranu od metka.

Pre nego što je prebačen u Opštu bolnicu u Kotoru, on je policiji rekao da se sam ranio. Međutim, oružje nije pronađeno, zbog čega su nadležni odmah posumnjali u njegovu izjavu.

Kako Alo! saznaje, policija sumnja da se Stupar našao na meti svog klana zbog 850 kilograma kokaina, koji je pre dve nedelje zaplenjen na brodu u Australiji.

Ranjavanje kavcana

Foto: Printscreen

 

 

- Navodno, Stupar je po nalogu šefa „kavčana“ Radoja Zvicera bio zadužen za organizaciju transporta droge iz luke u Australiji. Međutim, tamošnja policija je na brodu „ST Point“ pronašla i zaplenila tovar vredan skoro 250 miliona evra. Tom prilikom, između ostalih, uhapšeni su i kapetan broda Milan Begović s Luštice i pomorac Radovan Vujičić. Ispituje se da li je Stupar bio na vezi sa njima i eventualno im davao instrukcije. Droga je nađena u rezervoaru plovila koji je bio napunjen vodom kako bi joj se zametnuo trag, ali bezuspešno - navodi naš izvor.

Ranjavanje kavcana

Foto: Printscreen

 

 

Odbio da se na sudu suoči sa škaljarcima

Vojin Stupar je javnosti postao poznat nakon što je 2017. objavljeno da su na njega i Miloša Radonjića pucali sada pokojni šefovi „škaljaraca“ Igor Dedović i Jovan Vukotić. Međutim, posle suđenja na kom je Stupar odbio da se suoči sa okrivljenima, sud je doneo odluku da se obustavlja postupak protiv Dedovića i Vukotića.

Stupar je uhapšen 2019. godine zbog raznih kriminalnih dela, među kojima je posedovanje droge, neovlašćeno držanje oružja... U stanu mu je tada nađen pancir. Za vreme pretresa njegovog stana pretresen je i stan Slobodana Kašćelana, koji je takođe jedan od vođa „kavčana“.

 

Kako dodaje, sumnja se da je Zvicer tražio od svojih saradnika da Stupara opomenu, ali da ga ostave u životu. Odluku da ga poštedi navodno je doneo samo zbog toga što je zet njegove desne ruke Mila Božovića.

- Policija sumnja da Stupar nije hteo da otkrije policiji pozadinu pucnjave upravo zbog toga što iza svega stoje ljudi za koje radi - objašnjava naš sagovornik.

Inače, interesantna je činjenica i to što se protiv Stupara vodi postupak zbog pokušaja šverca gotovo 60 kilograma kokaina brodom „Jadran“ 2019. godine. To plovilo, kako se pisalo, za vežbu koriste učenici pomorske škole. I tada se sumnjalo da je Stupar učestvovao u organizaciji transporta i da je bio zadužen za pakovanje robe i obezbeđivanje oružja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading