Pančevo
Foto: Alo/Prinscreen

Jeziv zločin otkriven je 6. juna, oko 00.30 sati, po prijavi poznanika porodice da se nešto dešava. Policija je provalila vrata stana i zatekla jezive scene, telo deteta i majke bilo je na podu stana – žena je ubijena nožem, a sin je udavljen jorganom ili jastukom tokom sna, dok je Ašot pronađen obešen.

Motiv stravičnog zločina još uvek nije poznat, a prema informacijama koje smo dobili na licu mesta nakon otkrivanja zločina, reč je o lekarima koji su iz Rusije pobegli zbog mobilizacije i koji su hteli da u Srbiji započnu novi život.

Ubijena Olga radila kao neonatolog u Rusiji, dok je njen suprug Ašot bio hirurg. Hteli su da započnu novi život u Srbiji. Reč je priznatim lekarima, Olga se raspitivala kod komšija kako da nabavi licencu za rad, htela je da se zaposli i da radi ovde - ispričale su komšije i dodale da je porodica pobegla iz Rusije zbog straha od rata i mobilizacije.

Za zločin se saznalo kada je Olgina ćerka iz prvog braka, koja živi u Izraelu, počela da apeluje preko društvenih mreža jer joj se porodica ne javlja.

- Pozdrav, ja sam ćerka Olge G., nje već 12 sati nije bilo na internetu, potrebna mi je vaša pomoć. Ni mama, a ni tata mi ne odgovaraju na pozive. Pokušavam da doprem do njih - ovim rečima se u grupi na Telegramu koja okuplja Ruse u Pančevu obratila uplašena ćerka ni ne sluteći šta se zapravo dogodilo.

Jedan od poznanika porodice uputio se na adresu, ali je obavestio devojku da tamo nema nikoga, osim psa koji laje sa druge strane vrata.

- Da, njihov je pas. On nikad ne laje i to je jako čudno - napisala je devojka, a onda je na lice mesta stigla policija koja je otkrila horor u stanu na četvrtom spratu zgrade.

Prema nezvaničnim saznanjima, Ašot je duže vreme bio u teškom psihičkom stanju.

- Stvar je kulminirala u subotu, uoči ubistva, kada je ceo dan proveo tako što je sedeo i gledao u jednu tačku. Olga je na sve načine pokušavala da ga smesti u neku psihijatrijsku ustanovu. Zvala je Hitnu pomoć, lokalni Dom zdravlja i na kraju kliniku u Kovinu, ali se niko nije osvrnuo na njene pozive - kazao je dobro obavešten izvor.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading