mup
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Desimir je sa babom Fadilom koja je stanovala u istom dvorištu kao i on u ulici Bore Tirića u Šapcu, samo u svojoj kući, potpisao ugovor o doživotnom izdržavanju.

- Pretpostavlja se da su se Desimir i Fadila posvađali, jer on nije ispunjavao svoje obaveze po ugovoru koji su potpisali i ona mu je tada rekla da taj ugovor može i da se raskine. Nesrećna žena nije bila ni svesna da pretnja koju je izgovorila biti njena smrtna presuda jer je unuk tada skočio na nju i golim rukama je zadavio - objašnjava izvor Informera. 

Podsetimo zločin se odigrao 26. jula prošle godine, a nako što je zadavio babu Desimir je njeno telo umotao u ćebe i neopaženo ga ubacio u gepek svog automobila, a onda se dovezao u šumarak u blizini Save u selu Drenovac, iskopao plitak grob i tu zakopao ubijenu babu Fadilu.

Dva dana nakon zločina on je prijavio njen nestanak, a onda otputovao u Grčku. Policija je tokom istrage nestanka žene u njenoj kući pronašla račun iz prodavnice od 26. jula, kao i potvrdu iz menjačnice o promeni novca, ali nije bilo ni naznaka zašto bi ona otišla iz kuće a da se prethdono ne javi sinu, odnosno Desimirovom otcu ili nekoj od komšnica.

Nakon što se vratio iz Grčke Desimir je, kako bi sa sebe otklonio sumnju, preko društvenih mreža i novina tražio pomoć u potrazi za svojom babom. 

Istraga je tapkala u mestu, iako je sve ukazivalo da Desimir nešto znao o nestanku svoje babe, a zločin je otkriven kada je on priveden u policijsku stanicu nakon što je pretukao suprugu sa kojom ima bebu. Tokom razgovora u stanici policajcima je bilo sumnjivo njegovo ponašanje i izbegavanje da priča o svojoj babi, naročito jer su se u međuvremenu pojavili dokazi koji su ukazivali da upravo on stoji iza njenog nestanka.

Pritisnut Desimir je u jednom trenutku "pukao" i priznao šta je uradio i na kraju odveo policajce do mesta gde je zakopao babu Fadilu, piše Republika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading