Ubistvo škaljarca
Foto: Printscreen/Printscreen

Nakon pucnjave privedene su dve osobe, i to Saša Karadžić koji je bio u društvu sa ranjenim Delićem, te muškarac koji je kao suvozač bio u autu s ubijenim Milinkovićem. Obojica su ispitani i po svemu sudeći obojica će imati status svedoka u daljem postupku, o čemu tužilaštvo tek treba da odluči.

U rasvetljavanju slučaja istražiteljima će od velike koristi biti snimak s nadzornih kamera koji se pojavio i u javnosti, a koje su zabeležile čitav sukob.

Ubistvo škaljarca

Printscreen

 

 

- Prvi rezultati istrage ukazuju da se Milinković automobilom „folksvagen tiguan“ kretao Ulicom cara Lazara i da se zaustavio na ulici kada je na trotoaru uočio Delića i Karadžića. Izašao je iz vozila, krenuo prema njima i Delić je tada pucao u Milinkovića. Ranjeni Milinković je krenuo da se vraća prema vozilu, pa je posrnuo i pao, a istovremeno se njegov suvozač dao u bekstvo - kaže izvor iz istrage za portal Una.

On dodaje da se Milinković pridigao i krenuo da beži, da bi se u jednom trenutku okrenuo i uzvratio paljbu, kada je i pogodio Delića. Nedugo nakon toga je pao i podlegao zadobijenim povredama, dok su Delić i Karadžić, koji praktično nije ni učestvovao u obračunu, pobegli u suprotnom pravcu.

Bio povezan s auto-mafijom

Ubijeni Milinković se dovodio u vezu i s auto-mafijom. Hapšen je zajedno s pet osoba zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe koja je krala skupocena vozila. Tada su izvršeni pretresi na 15 lokacija i pronađeno je sedam vozila za koja se sumnja da su ukradena u BiH i zemljama Evropske unije.

 

Na osnovu snimka može da se pretpostavi da sukob nije bio isplaniran nego da se reagovalo ad hok, ali to ne znači da prethodno nisu imali neke razmirice.

Ubistvo škaljarca

Printscreen

 

 

- Motiv verovatno leži u netrpeljivosti dve ekipe i sukoba oko prevlasti nad teritorijom. Delić i Karadžić bliski su s Ognjenom Orašaninom, za kojim se traga zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom, a smatra se za čoveka bliskog škaljarskom klanu. S druge strane, Milinković je važio za čoveka Radoja Zvicera i Darka Eleza - objašnjava izvor.

Orašanin sarađivao s Koraćem

Ognjen Orašanin i Saša Karadžić našli su se i u izveštaju koji je MUP RS krajem prošle godine podneo Tužilaštvu BiH, na osnovu podataka prikupljenih dekripcijom aplikacija Skaj i Anom. Orašanin je tada označen kao jedan od ključnih ljudi umešanih u međunarodnu trgovinu kokainom. U izveštaju se našlo ukupno 17 osoba među kojima su i dobro poznata imena poput Filipa Koraća, Zlatana Ćuka, ali i Nikola Dedovića, brata jednog od vođa škaljarskog klana Igora Dedovića, koji je u januaru 2020. godine ubijen u Atini.

 

Zanimljivo je da se vinovnici pucnjave dobro poznaju. Orašanin je u oktobru 2020. godine bio meta napada kada je pod suvozačevo sedište automobila „ford galaksi“, kojim je uglavnom upravljao Karadžić, podmetnuta eksplozivna naprava velike razorne moći. Bomba je na vreme uočena i deaktivirana. Za podmetanje bombe policija je osumnjičila sada ubijenog Milinkovića, dok su kao nalogodavci tog neuspelog atentata označeni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i Darko Elez.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading