Stefan Čolović
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Poslednji pozdrav uputio je veliki broj ljudi, a među njima i čitav nastavni kadar Tehničke škole u Železniku, kao i prijatelji sa belim ružama, balonima i svećama.

Sveštenik je održao opelo i krenula je tužna povorka.

Potom je govor održao jedan od profesora nastradalog tinejdžera.

- Taj šesti jun trebalo je sa bude tvoj srećan dan, a završio se najtragičnije. Tvoji nestašluci, tvoje uzbuđenje i osmeh nećemo više videti, a prvo jutro u školi bez tebe počeli smo u tišini, ostavivši cveće na mestu gde si sedeo. Imao si veliko srce i volju, onakvu kakva se retko viđa. Svi smo voleli tvoje nevine šale, a nismo znali da nikada nećemo imati priliku da ti kažemo koliko si nam značio - rekao je u svom govoru dečakov profesor jedva zadržavajući suze i jecajući.

Govor je održala i nastavnica koja je rekla da ga je, kad je krenuo, upozorila da se pazi

- Rekla sam ti da paziš na stepenicama, a nisam znala da će to biti moje poslednje reči upućene tebi. Bio si nestašan, ali srećan, uvek sa osmehom. Mi smo se trudili da tebe podučimo i izvedemo na pravi put, ali si ti podučio nas pravim vrednostima. Da cenimo ljubav, dečiju sreću i šalu - rekla je nastavnica, a deca su tada pustila balone i u suzama se zagrlila.

Podsetimo, tinejdžeri su se u utorak utopili na Adi Ciganliji, a okolnosti pod kojima je došlo do tragedije se ispituju. Čeka se obdukcija tela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a drugari koji su bili prisutni biće ispitani u prisustvu roditelja u svojstvu očevidaca u Višem javnom tužilaštvu.

Otac jednog tinejdžera ispričao je šta pokazuju nadzorne kamere i šta se dešavalo u trenucima ove tragedije.

- Na snimku sa nadzorne kamere se vidi da mu on pruža nogu, dok svi ostali beže. Niko ga nije držao, niti pokušao da mu pomogne. Da ga je bar neko od te brojne dece uhvatio za ruke, ili ispod pazuha, da su napravili lanac, mogli su da izvuku i spasu i drugog dečaka, koji se davio. Oni su svi pobegli, samo je moj sin ostao da pomogne, a dete koje se davilo, uhvatilo ga je za nogu i svuklo sa pontona - rekao je otac nastradalog dečaka.

Tagovi

Komentari (0)

Loading