PORODICE ŽRTAVA NA CETINJU TUŽILE POLICIJSKE NAČELNIKE Da je Boriloviću na vreme oduzeto oružje on ne bi napravio masakr
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Kako je za crnogorske medije izjavio advokat Zdravko Đukanović koji zastupa porodice žrtava krivične prijave je pdoneo protiv Gorana Jokića, načelnika Centra bezbednosti Podgorica i Dalibora Šabana, načelnika Centra bezbednosti Cetinje.

- Krivična prijava protiv Jokića i Šabana je podnesena jer, od početka 2021. godine kada je nadležnom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv Vuka Borilovića zbog nasilničkog ponašanja pa sve do 12. avgusta kada se odigrao zločin, oni mu nisu oduzeli oružje i municiju - kaže Đukanović.

Advokat porodica žrtava kaže da su načelnici uradili svoj posao do pokolja ne bi ni došlo.

Vuk Borilović, podsetimo, iz za sada nepoznatog razloga presudio prvo svojim postanarima Nataši Martinović Pejović (35) i njenim sinovima Marku i Mašanu, a zatim je monstrum presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšiji Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52). U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle.

Nakon krvavog pira Vuk Borilović je opkoljen od stane crnogorske policije, a istragom je utvrđeno da je Borilović stradao od hica jednog od pripadnika policije. Nakon pokolja i njegov sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović bio je jedan od pucača, kog je potom tužilaštvo saslušalo i pustilo bez krivične odgovornosti jer je utvrđeno da hitac koji je on uputio nije bio ubio Borilovića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading