blažić
Foto: Printscreen/Foto: MUP/Printscreen

Otac jednog od mladića koji su ubijeni svedočio je 5. juna, a juče je iskaze dalo još troje roditelja ubijenih, što znači da je preostalo da iskaze daju roditelji još četvoro nastradalih, jer se Blažić sumnjiči da je ubio osam osoba.

Kako je Telegraf.rs ranije pisao, u petak, 2. juna, troje ljudi na koje je Blažić navodno pucao, ali ih nije povredio, dobili su status oštećenih.

Saslušanje svedoka počelo je 25. maja, a sami svedoci podeljeni su u četiri grupe - očevici masovnog ubistva, povređeni koji će da svedoče čim za to budu zdravstveno sposobni, porodice ubijenih, ali i svi oni koji imaju bilo kakva saznanja o zločinu i ponašanju Uroša Blažića neposredno pre masovnog ubistva. U ovom slučaju ima više od 50 svedoka.

Podsetimo, Blažiću je pritvor produžen za još 30 dana, a on se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde se veštači njegovo psihičko stanje, kako bi se otkrilo da li je u trenutku napada bio uračunljiv. On je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivično delo, rekao da je pucao na ljude koje ne poznaje i da je "želeo da zaplaši stanovništvo" dva sela kod Mladenovca i Smedereva i da su meštani "stvaralizaveru protiv njega".

Specijalna zatvorska bolnica se nalazi u sklopu Okružnog zatvora u Beograda, poznatijeg kao CZ. Na četvrtom spratu zgrade su dva odeljenja psihijatrije, A i B, gde se nalazi 65 odsto onih pacijenata koji su počinili jedno ili više ubistava. Njima je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja, koja ponekad može trajati i doživotno.

U pritvoru se, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, nalaze i otac i ujak osumnjičenog Blažića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading