dečaci apatin
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija/Printscreen

Ribari iz Dalja u Hrvatskoj pre dva dana pronašli su telo dečaka u Dunavu, a sumnja se da je reč o A. M. (9) iz Apatina, koji je 29. maja u reci nestao sa svojim drugom P. B. (10).

Telo je nađeno 45 kilometara od mesta na kojem su dečaci poslednji put viđeni, ali zvanične potvrde o kome je reč još uvek nema.

Zoran M., otac devetogodišnjeg mališana, rekao je da je njegova porodica obaveštena o tome.

- Procedura ide svojim putem, svesni smo da moramo biti strpljivi i jaki i da ćemo uskoro saznati da li je u pitanju naše dete ili ne. Do tada mi i dalje pretražujemo reku čamcem, proveravamo sve što nam se učini sumnjivim, a sutra ćemo organizovati i široku akciju pretrage obale s kopna - kaže Zoran.

Očevidac: Mislio sam da se igraju

Meštanin Apatina koji je kobnog dana bio na Dunavu rekao je da je tada video dvojicu dečaka, ali da je mislio da se igraju u vodi.

- Bacio sam pogled na njih i delovalo mi je kao da je sve u redu, kao da znaju da plivaju. Video sam kad je jedan dečak drugog uhvatio za glavu, ali mislio sam da je to neka njihova dečija igra. Zaista ništa nije delovalo sumnjivo. Naprotiv, mislio sam da se zabavljaju - ispričao je ranije Apatinac.

On je ranije izjvaio da je uveren da su dečaci oteti.

- Patike su im na obali reke složene pored bicikla kao da ih je neko namerno tako ostavio da bi izgledalo da su dečaci ušli u vodu i nestali. Ako su deca zaista oteta, nek mi se ti otmičari jave, spreman sam da im dam 100.000 evra da vrate dečake - rekao je ranije Zoran.

Naveo je i da je kobnog dana radio i da je tek uveče saznao da su pored vode pronađene stvari dečaka.

- U prvi mah smo pomislili da su kod prijatelja, rođaka, ali nije ih bilo tamo. Tek oko pola osam uveče rekli su mi ljudi da su na obali pronađene njihove patike i bicikli. Dečaci nikada nisu sami odlazili na Dunav i nisu bili plivači! Nisu išli ka Dunavu nikada, obično bi se igrali na fudbalskom igralištu oko kuće. Policiju smo pozvali čim smo posumnjali da su upali u Dunav - rekao je neutešni otac.

Podsetimo, dečaci su kobnog dana prvo bili u školi. Stariji je došao kući u 14.30 časova, a potom ostavio knjige i krenuo biciklom po drugara da se zajedno voze. Od tog trenutka im se izgubio svaki trag.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading