pucnjava u mladenovcu
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Podsetimo, kobnog dana Blažić je iz kuće u Šepšinu uzeo "kalašnjikov" i prvo se kolima odvezao do Malog Orašja, gde se zaustavio kod spomenika i tu ubio pet mladića koji su bili okupljeni oko logorske vrate slaveći đurđevdanski uranak. Nakon toga, otišao je od centra Dubone i upucao brata i sestru i njihovog druga, dok je ostale okupljene povredio.

MESEC DANA OD MASAKRA U MLADENOVCU Uroš Blažić sam otkrio motiv krvavog pira

Foto: Alo ilustracija/Tanjug

 

 

Više javno tužilaštvo u Smederevu sprovodi istragu protiv Uroša, njegovog oca R. B. i ujaka G. G., kod kog se osumnjičeni krio nakon krvavog pira.

- Pored saslušanja okrivljenih, naloženo je sprovođenje velikog broja veštačenja radi utvrđivanja i razjašnjavanja svih činjenica pod kojima su se desili tragični događaji na tri lokacije u kojima je okrivljeni U. B. lišio života osam osoba, a više njih pokušao da liši života, pucajući na njih iz vatrenog oružja, a nakon toga bežeći s lica mesta ušao u taksi, u kome se, pored vozača, nalazila i jedna putnica, prinudivši vozača pretnjom da će aktivirati bombu da ga preveze do mesta Vinjište kod Kragujevca, gle je potom uhapšen - rekao je za Kurir Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.

blažić

 

 

Konatar je naveo i da su obavljeni DNK veštačenje bioloških tragova, kao i balistička i fizičko-hemijska veštačenja vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

- Naloženo je i psihijatrijsko veštačenje U. B., koje je povereno komisiji veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i ubrzo očekujemo rezultate tog veštačenja, o kojima će javnost biti obaveštena - rekao je viši tužilac u Smederevu, pa nastavio:

MESEC DANA OD MASAKRA U MLADENOVCU Uroš Blažić sam otkrio motiv krvavog pira

Foto ALO!

 

- Uporedo, tužilaštvo je započelo i sa ispitivanjem svedoka - oštećenih i očevidaca, a biće ispitani i predstavnici porodica nastradalih. Tužilaštvo je do sada ispitalo 20 svedoka, među njima i nekoliko u svojstvu oštećenih, a ispitivanja se nastavljaju i naredne nedelje.

Znak skretanja ka Duboni

Tanjug

 

- Tužilaštvo radi na utvrđivanju činjenica o poreklu oružja koje je U. B. koristio prilikom izvršenja krivičnih dela, kao i sveg ostalog oružja, municije, delova za oružje i eksplozivnih materija koji su pronađeni i kod njegovog oca R. B. i ujaka G. G., i u tim smislu se već preduzimaju radnje - naveo je Konatar i dodao da je dosad urađen veliki posao, ali da će biti preduzet još veliki broj dokaznih radnji u cilju utvrđivanja bitnih činjenica u postupku.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading