Nestali dečaci iz Apatina
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Sumnju da su P. B. i A. M. upali u reku povećava jer su na obali nađene njihove bicikle i obuća., a nedaleko od tog mesta dubina je oko 25-30 metra i ima virova.

ROĐAK DEČAKA NESTALOG KOD APATINA OČAJAN: ''Prošle nedelje je proslavio rođendan, bio je presrećan, a sad ovako nešto da se desi''    

Iz opštine Apatin poručuju da su „preduzete opsežne radnje u pravcu potrage, iako je ista otežana vodostajem Dunava i lošom vidljivošću“.

- Lokalna samouprava koordinira angažmanom desetina pripadnika MUP-a, Hitne pomoći, vatrogasaca i ronilaca, a rekom patrolira i služba Vojvodina šuma. U potrazi su i specijalni timovi Žandarmerije, sa svojim roniocima. Potraga će se nastaviti do daljnjeg, u nadi da će dečaci biti pronađeni – kažu u opštini i apeluju na sve građane da prilikom boravka na reci primene dodatni oprez i posebno uzmu u obzir visok vodostaj Dunava i jake rečne struje, piše Blic.

nestali dečaci

Printscreen

 

Dečaci su poslednji put viđeni u ponedeljak oko 14 časova na Dunavu, a zatim se gubi svaki trag. Kako je izjavio rođak nestalog desetogodišnjaka, on je prošle sedmice slavio rođendan, a porodicu je sada snašlo ovako nešto.

''On je mezimac porodice, najmlađe dete, ima dve starije sestre.. Prošle nedelje je proslavio rođendan, bio je presrećan, svi smo.. I sada ovako nešto da se desi, strašno šta nas je snašlo'', priča rođak i dodaje da ga ceo komšiluk voli i svi kažu da je divno i fino dete.

Kako su meštani Apatina ispričali za medije dečaci su išli na pecanje na Dunavu.

''Njih trojica su došli ovde, dvojica koji su nestali počeli su da se izuvaju i da ulaze u vodu. Zvali su i trećeg ali je on odbio. Počeli su da ga zovu, da uđe sa njima, ali je on rekao da neće ući u vodu, seo na bicikl i otišao bez reči. Posle toga, oni su nestali'', izjavio je meštanin.

U potragu se danas išlo i nizvodno sonarima.

Komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić je rekao za RTS da je potraga za dečacima otežana zbog višeg vodostaja reke, kao i zbog nulte vidljivosti.

Grcić je istako da je Policijska uprava u Somboru, čim se saznalo za nestanak dečaka, angažovala sve raspoložive snage i da se uključila i Ronilačka žandarmerija.

''Angažovane su sve raspoložive snage u delu obale i priobalja gde se događaj desio. Ronioci na terenu pretražuju podvodnu pretragu i putem sonara od strane službenika u Somboru Sektora za vanredne situacije se pretražuje ostatak priobalja'', navodi Grcić.

Ukazuje da je trenutno na Dunavu veoma visok vodostaj za ovo doba godine i da je veoma jaka vodena struja.

''Sama činjenica da je ovo nulta vidljivost u vodi, znači ne postoji nikakva vidljivost, otežava potragu'', naglašava komandir Ronilačke jedinice.

Dodaje da pronađeni bicikli ukazuju da su deca nestala na toj lokaciji i da je odatle i krenula potraga za njima.

Grcić posebno apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom boravka na vodi i u blizini vode, pogotovo pred letnju kupališnu sezonu.

''Pogotovo apelujem na roditelje s malom i maloletnom decom da decu ne puštaju bez nadzora, odnosno da u letnjoj sezoni ne puštaju na neuređena kupališta i mesta gde ne postoje spasilačke službe, kako bi svi zajedno doprineli da se ovakvi događaji smanje, odnosno da ih više uopšte ne bude'', apeluje Grcić.

Na obali, na lokacijama gde je u toku potraga za decom, okupljene su njihove porodice, rodbina, prijateljim poznanici i građani. Današnji i prethodna dva dana najteže podnese majke nestalih dečaka, koje ih dozivaju i ne mogu da zaustave suze.

Jedna od rođaka je rekla za Blic da se nadaju da će dečaci ipak biti pronađeni i da će se potraga dobro završiti.

''Nada umire poslednja. Nadamo se, verujemo.. samo da su živi'',  kaže rođaka koja pomno prati potragu za nestalim dečacima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading