PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRVAVU TUČU U NIŠKOM NOĆNOM KLUBU Drogiran i pijan jednog mladića ubio nožem, a drugog teško povredio
Foto: Alo/Foto: Alo!

- Nakon kraće rasprave i tuče sa oštećenima u suterenu lokala, nakon što su se oštećeni vratili u lokal, sa nožem u desnoj ruci, optuženi se popeo uz stepenice, video oštećenog M.C. koji je stajao pored stepeništa, okrenut bočno stepenicama, pošao korak napred, stao ispred M.C. i nožem mu zadao jedan ubod u trbuh ispod levog rebarnog luka, stoji u optužnici protiv Petrovića, prenosi Blic.

DOK SU GA UBIJALE NA TAVANU, BEBA SPAVALA NA SPRATU ISPOD Komšije i dalje u šoku nakon ubistva u Smederevu: ''Uplašile su se, jedna od njih pozvala policijiu''   

Petrović je onda, prema optužnom aktu, prišao Stefanu koji je stajao pored M.C. i zadao mu jedan ubod nožem u levu bočnu stranu grudnog koša, pri tome pomerajući nož unutar njegovog tela! Nakon fatalnog uboda, Stefan je najpre krenuo unazad, posrnuo ka podu, podigao se, pošao par koraka napred i onda pao na pod lokala ispred šanka gde je preminuo.

- Povreda predstavlja tešku telesnu povredu opasnu po život koja je dovela do prestanka disanja i srčanog rada uzrokovanim naglim spoljašnjim i unutrašnjim iskrvarenjem iz srca i pluća - navodi se u optužnici.

Stefanović je preminuo na prijemu u Klinički centar u Nišu, gde je inače, bio zaposlen kao radnik obezbeđenja. Povreda koju je zadobio M.C. je okarakterisana kao opasna po život jer mu je bila oštećena jetra.

Kako se navodi u optužnici, Petrović je optužen da je krivično delo počinio “u stanju privremene duševne poremećenosti usled dejstva kokaina i alkohola i stanja afektnog uzbuđenja jakog intenziteta, zbog afekta straha i afekta besa”, čime je njegova mogućnost da shvati značaj svog dela i upravlja postupcima bila bitno smanjena”.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRVAVU TUČU U NIŠKOM NOĆNOM KLUBU Drogiran i pijan jednog mladića ubio nožem, a drugog teško povredio

Foto: Alo.rs

 

 

Pretučen i lakše povređen pre krvavog pira

Krvavom obračunu prethodila je tuča u suterenu kluba, u kojoj su, prema optužnici, M.C., A.M. i Stefanović, pretukli Petrovića i naneli mu lake povrede. M.C. i A.M. su optuženi za nasilničko ponašanje. Sukob je počeo nakon što je na putu do toaleta Petrović prošao pored stola trojice mladića koji su krenuli za njim.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRVAVU TUČU U NIŠKOM NOĆNOM KLUBU Drogiran i pijan jednog mladića ubio nožem, a drugog teško povredio

Foto: RINA

 

Prema optužnici, bez povoda su počeli da mu zadaju udarce u glavu i telo kada je krenuo da ulazi u toalet. M.C. je uhvatio Petrovića za ruke i vukao ga ka središnjem delu, dok ga je Stefan, kako stoji u optužnici, udario u glavu otpozadi a A.M. ga dva puta šutnuo kolenom desne noge u glavu odozdo. Petrović je uspeo da oslobodi ruke i odgurne M.C. ali ga je Stefan, prema optužnici, udario pesnicom dva puta u glavu, A.M. ga je udario u telo i ponovo ga šutnuo dva puta nogom u lice i nakon toga udario desnom rukom u telo. Petrović je ušao u ženski toalet a za njim A.M. gde mu je zadao još dva ili tri udarca pesnicom u glavu. Petrović je u toj tuči zadobio lake telesne povrede – podliv kože lica, vrata, glave, leve podlaktice, leđa i leve nadlaktice.

Lakše povređena i jedna devojka

U tuči je povređena i devojka D. D. koja je bila gost lokala a koja je bila u suterenu u momentu tuče. Ona je pokušala da smiri situaciju pa je zadobila je laku povredu – krvni podliv leve strane levog kolena.

Zašto je došlo do tuče?

Zašto je došlo do tuče u suterenu, u optužnici nije navedeno. Nakon nesrećnog događaja, nezvanično se pominjalo da je Petrović navodno na putu do toaleta zakačio sto trojice mladića i prosuo piće jednom od njih, ali zvanično uzrok tuče nije saopšten i po svemu sudeći o njemu će se više čuti na suđenju.

Ubijenog znali kao dobrog mladića

Ubijenog Stefana komšije i kolege sa posla u UKC Niš, znale su kao dobrog mladića, tako da su svi bili šokirani vešću da je nastradao.

''Svi smo u šoku, Stefan je uvek bio miran mladić. Nikada nije bio nasilan, niti je imao posla sa zakonom. Zato nas je i zaprepastilo da se našao u jednoj ovakvoj priči. Radio je svoj posao savesno u službi obezbeđenja Kliničkog centra u Nišu, uvek ćemo ga pamtiti po njegovim plavim očima i tom pogledu koji je već na prvi pogled otkrivao da se radi o dobrodušnom čoveku'', ispričao je jedan od Stefanovih poznanika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading