UŽAS U BEOGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI Devojčica došla na čas sa nožem i "spiskom dece za odstrel"
Printscreen

U Osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" u Beogradu učenica starijih razreda je u rancu nosila nož i notes u kom je bio spisak sa imenima đaka iz odeljenja koje je, kako tvrde neki roditelji, navodno planirala da ubije.

Majka jednog od đaka sa spiska kaže da su veoma uznemireni i da su u strahu, posebno nakon masovnog ubistva koje je učenik sedmog razreda počinio u školi "Vladislav Ribnikar".

"Problem sa tom učenicom smo uvideli pre više od godinu dana, kad su đaci primetili da je počela da nosi nož u školu. Uplašena deca su to tada rekla roditeljima, ali i razrednom starešini i psihologu škole, koji je kasnije obavestio i direktorku. I ne samo to, deca su primetila kod te devojčice da se samopovređuje. Svi su bili zabrinuti zbog toga jer je ona inače odlična učenica, ali je dosta tiha, ćutljiva, povučena i retko s kim se družila. Posle prijave prestala je da nosi nož", priča za Kurir otac:

Međutim, pre nekoliko dana je jedan učenik u njenom rancu pronašao notes u kom je na jednoj strani bilo napisano pet, šest imena i prezimena učenika iz odeljenja i sa strane je bio nacrtan nož. Ime tog učenika je takođe bilo na tom spisku. On se uplašio i odmah fotografisao sve što je našao. To je preneo svojim roditeljima, a zatim su oni obavestili i ostale.

Zabrinuta majka jednog đaka kaže da su ona i suprug bili u šoku kad su pročitali spisak i na njemu videli i ime svog deteta.

"Slučaj smo prijavili razrednom starešini, a zatim su o svemu obavešteni i psiholog i direktor škole. Takođe, i policija je reagovala i postupak je, koliko smo obavešteni, u toku. Ono što su nam deca pričala je da je ovo navodno drugi put da ona pravi spisak đaka za odstrel. Smatraju da je možda motiv za to ljubomora, ali kažu i da je na papiru bilo i ime njenog najboljeg druga",  tvrdi majka.

Prema njenim rečima, roditelji i deca su u konstantnom strahu poslednjih dana i smatraju da devojčica ima ozbiljan problem koji mora da se reši i da nadležni moraju da reaguju:

"Ovakve probleme ne treba gurati pod tepih. Devojčica nosi u školu nož i crta noževe i verovatno ima neki problem. Tražili smo roditeljski sastanak s razrednim starešinom, ali on još uvek nije zakazan".

Kako nezvanično saznajemo, policija je obaveštena o ovom slučaju.

"Policija je postupila po prijavi od 25. maja. Devojčica je u svesnom stanju nacrtala i napravila spiskove sa imenima đaka. Policija je preduzela sve radnje, a obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Beogradu, u ovom slučaju odeljenje za maloletnike", kaže naš izvor iz istrage.

Olivera Korošec, direktorka škole, rekla je za Kurir da na sve situacije koje se dešavaju poslednjih dvadeset dana, kao i one ranije, škola reaguje u skladu sa zakonom.

"Trenutno nam je najbitnije da svim učenicima kojima je to potrebno pružimo pomoć i podršku", poručila je Korošecova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading