blažić
Foto: Printscreen/Foto: MUP/Printscreen

Sprečio nastavak masakra! Taksista i trudnica koje je monstrum Uroš Blažić (21), počinitelj strašnog zločina u okolini Mladenovca, oteo i držao kao taoce, trebalo bi da budu saslušani od ponedeljka! Taksista bi navodno trebalo da otkrije na koji način je Blažića sprečio da nastavi krvavi pir, koji je uključivao i ubistvo trudnice koja se nalazila u vozilu!

Srbija se još nije oporavila od masakra koji je 5. maja počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje, kada je iz vatrenog oružja ubio osmoro mladih ljudi i ranio 14 meštana. Blažić je bez imalo saosećanja prolazio ulicama tih sela i izrešetao mlade ljude koje je usput sretao. Prilikom bekstva je na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca uleteo u taksi vozilo u kojem se nalazila stranka - mlada trudnica. Saslušanja oko 50 svedoka masakra počela su u sredu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a nastavljaju se od ponedeljka. Tada bi trebalo da svoj iskaz daju taksista i trudnica.

OTKRIVAMO KAKO JE SPREČEN JOŠ VEĆI MASAKR KOD MLADENOVCA Taksista ubedio Uroša da poštedi trudnicu!

Foto: Printscreen

 

Prema rečima izvora Alo!, taksista bi trebalo da otkrije kako je svojom pribranošću uspeo da Blažića odgovori od daljeg pokolja koji je planirao posle ubistva osmoro mladih.

Ujak tvrdi da oružje nije njegovo

Potraga za Blažićem je trajala gotovo celu noć, a zatečen je u kući svog ujaka Gorana G. iz okoline Kragujevca. Posle nekog vremena lisice na ruke stavljene su i ujaku zbog arsenala oružja koje je pronađeno u njegovoj kući. On je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu negirao da je oružje njegovo i tvrdio da ne zna njegovo poreklo.

- Reč je o iskusnom taksisti koji je u tom poslu godinama. Navodno je Blažić planirao da ubije trudnicu, ali i taksistu nakon što ga odveze do željenog mesta. Držeći u rukama bombu, tražio je taksisti da ga vozi u Vinjište u ujakovu kuću, gde se skrivao do hapšenja - navodi izvor blizak istrazi i dodaje uznemirujuće detalje:

OTKRIVAMO KAKO JE SPREČEN JOŠ VEĆI MASAKR KOD MLADENOVCA Taksista ubedio Uroša da poštedi trudnicu!

Foto: Printscreen

 

- Taksista je svojom pribranošću uspeo da smiri Blažića i dosta je razgovarao s njim dok je vozio. Nagovorio je Blažića da ga pusti da odveze trudnicu na Ub, gde je i trebalo da je vozi i da je zatim pusti, a da će on posle toga da ga odveze do Kragujevca. Ponavljao je monstrumu da će sve biti u redu i da nema potrebe da bude u strahu, jer će ga odvesti na željeno mesto. I sam je bio šokiran kada ga je Blažić ostavio živog i napustio vozilo. Posle toga je pozvao policiju.

Njegov kolega je za medije ranije takođe ispričao da je taksista uspeo da ostane  pribran i da „sačuva glavu sebi i mušteriji“.  Ispričao je da je vozač sve vreme držao stvari pod kontrolom, ali da se „slomio“ nakon što je pozvao policiju i prijavio sve. Posle toga je uzeo bolovanje i neko vreme se nije pojavljivao na poslu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading