POKRENUTA ISTRAGA PROTIV MAJKE DEČAKA-UBICE Proverava se da li je dete zlostavljano i da li je porodica u registru Centra za socijalni rad
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladimir Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

OVAJ UREĐAJ JE PRATIO SVAKI KORAK DEČAKA-UBICE OD ULASKA U 'RIBNIKAR' To je 7. dokaz u istrazi stravičnog masakra na Vračaru

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka ubice i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa, prenosi Blic.

"Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama", saopšteno je iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, učenik sedmog razreda beogradske škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja je u školu ušao sa očevim pištoljem. Kobnog dana ispalio je hice u pravcu čuvara škole, Dragana Vlahovića, a potom usmrtio i dve dežurne učenice. Trinaestogodišnjak se zatim uputio ka kabinetu istorije gde je ubio šest školskih drugara, a ranio takođe šest učenika i nastavnicu istorije.

Ocu zaprećeno 12 godina robije

Ubrzo nakon zločina, otac dečaka, Vladimiru K. su stavljene lisice na ruke, a na teret mu se stavlja krivično delo - teško delo protiv opšte opasnosti.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprećena je 12 godina robije!

''Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina'', kaže Ristović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading