"HALO, OVDE DARKO ELEZ, TREBA MI 60.000..." Ovako je prevarant iz zatvora pokušao da nasamari advokate
Foto: Alo/ilustracija

Kako za Kurir pričaju advokati, od njih je tražio različite iznose od 10 do 60 hiljada dinara, tvrdeći da ima "milione na računima i da će im novac vratiti njegova supruga koja je trenutno u inostranstvu".

- Kada me je pozvala nepoznata osoba sa fiksnog broja telefona, najverovatnije sa govornice zatvora, jer me s tog broja zovu i drugi klijenti koji kaznu izdržavaju tamo, predstavio se kao Darko Elez. Pomenuo je klijenta kog zna da branim, rekao da želi da me angažuje i da će mi njegova supruga potpisati punomoćje i platiti, ali da mu hitno treba novac i da mu uplatin "postnetom" - priča jedan od advokata kog je pozvao muškarac.

Kako saznajemo, osim za kantinu, na isti način je novac pokušao da dobije i od drugog advokata, kom je rekao da mu hitno treba lekarska intervencija, ali da novac mora da se uplati doktorki koja treba da ga operiše.

Foto: Alo.rs

 

 

- Kolegi je čak ostavio i broj telefona na koji može da se javi doktorki. Naravno da sa druge strane nije bila doktorka, ali i da osoba koja je pozivala nije verovatno ni pretpostavila da bi bilo ko okrenuo taj broj - dodaje sagovornik Kurira. Prevarantu, koji pokušava da ubedi advokate da će im Elezova supruga vratiti novac čim "dođe iz inostranstva", od svih je zahtevao da mu novac uplate preko pošte.

- Naravno da nije tražio da se novac uplati direktno njemu na kantinu, jer bi tako morao da kaže svoje pravo ime. Elez se čak i ne nalazi u zatvoru iz kog on poziva advokate, o kojima se prethodno ili raspituje, ili njihov rad prati iz medija jer se poziva na klijente koje su oni ranije zastupali - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, kriminalac Darko Elez je u septembru prošle godine iz zatvora u Bosni prebačen u Srbiju, kako bi na sopstsveni zahtev kaznu od 15 godina zatvora služio u našoj državi.

- Uhapšen je 21. decembra 2020. u Beogradu po Interpolovoj poternici i izručen je Bosni i Hercegovini koja ga je na osnovu priznanja o krivici da je bio organizator kriminalne grupe koja stoji iza brojnih krivičnih dela osudila na 15 godina zatvora. Posle osuđujuće presude, a po njegovom zahtevu, Ministarstvo pravde Srbije i Ministarstvo pravde BiH su procenili da postoje zakonske mogućnosti i njegova molba je prihvaćena i prebačen je u Srbiju u najstrožoj tajnosti - podseća naš sagovornik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading