SPASILAČKA AKCIJA UŠLA U OSMI SAT Locirana povređena žena na Divčibarima
Foto: privatna arhiva

Kako saznaju mediji, nešto pre 18 časova pripadnici Gorske službe spasavanja, koji su odmah upućeni u akciju potrage i spasavanja, obavestili su nadležne da je došlo do promene pravca akcije, te da bi u naredna dva do četiri časa trebali da dopru do povređene žene na lokaciji Golupca, u neposrednoj blizini Divčibara.

Prethodno, spasioci su pretraživali izuzetno nepristupačan teren na potezu od Ljutog krša na Maljenu, pa sve do Podbukova, a pored teškog terena u ovom delu kanjona Crne reke, problem za lociranje povređene im je predstavljalo to što u tom kraju nema ni signala za mobilnu telefoniju.

Inače, povređena je 57-godišnja žena iz Rume, koja je u kanjon pala prilikom šetnje. Ona je spasiocima, kada su uspeli da stupe u kontakt sa njom, rekla da je svesna i orijentisana i da ima povredu jedne noge kao i ogrebotine po licu.

''Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanica Beograd i Valjevo krenuli su u akciju spasavanja povrešene žene koja je upala u kanjon Crne reke na Divčibarama. Zbog težine terena u akciju spašavanja krenulo je 10 spasilaca GSS – a, i prema procenama, izlačenje bi moglo da potraje i do večeras'' navodi se u saopštenju Gorske službe spasavanja.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading