NEKI DETALJI NESTANKA MATEJA PERIŠA OSTALI SU MISTERIJA: Telo Splićanina pronađeno je pre godinu dana kod Ada Huje
FOTO: PRINTSCREEN/SLOBODNA DALMACIJA

Matej Periš je tog 30. decembra izašao sa prijateljima u klub "Gotik". U toku noći, iz kluba je izašao sam - bez jakne. Snimci njegovog kretanja nakon izlaska iz "Gotika" i dalje nisu u potpunosti razjašnjeni. Nelogično kretanje i trčanje mladića, zaustavljanje taksija, pa ulazak u vodu kod kafića "Savanova", kao i signal mobilnog telefona, samo su neki od detalja zbog kojih je njegov nestanak i odluka da izađe sam iz kluba prava misterija.

NEKI DETALJI NESTANKA MATEJA PERIŠA OSTALI SU MISTERIJA: Telo Splićanina pronađeno je pre godinu dana kod Ada Huje

Alo

 

 

Matejevi prijatelji prijavili su njegov nestanak ujutru. Međutim, oni nisu otkrili informacije koje bi pomogle da policija ustanovi zbog čega je mladić izašao iz lokala nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Njegovi prijatelji, koji su nestanak prijavili tek sutradan ujutru, ni u jednom trenutku se nisu oglašavali za medije. Sve ovo je samo dodatno podgrevalo brojne teorije zavere i sumnje javnosti o celom slučaju.Poslednji put ga je kamera snimila kako ulazi u vodu kod kafića "Savanova", a njegov telefon lociran je u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save i Dunava. Kako smo tada pisali, bazne stanice locirale su signal mobilnog telefona prvo kod "Savanove", a tek kasnije i kod Velikog ratnog ostva.

Ono što je zanimljivo jeste da je njegov telefon lociran čak dva i po sata nakon što je Matej poslednji put viđen i to kako se spušta stepenicama do Save.

NEKI DETALJI NESTANKA MATEJA PERIŠA OSTALI SU MISTERIJA: Telo Splićanina pronađeno je pre godinu dana kod Ada Huje

Foto: Youtube/Printscreen

 

Maja Sopta je Splićanka koja se tada takođe nalazila u Beogradu, a ona je osoba koju je Periš poslednju kontaktirao. Nakon što je ova informacija objavljena u medijima, svi su se pitali ko je ona i da li je povezana sa Periševim nestankom.

Ona se potom oglasila za medije, te iznela niz detalja o njenom poslednjem kontaktu, ali i između ostalog otkrila da je poziv u 22.29 sati bio propušten.

- 30. decembra mene prijateljica Teodora zove da idemo u restoran, taman pred ulazak u restoran meni zvoni telefon, koji je bio na zadnjem sedištu auta. Međutim ja se tada parkiram, još ću slupati auto, sneg, led, nisam navikla na takve uslove ja koja sam sa mediteranskog područja, rekla sam da ću videti kada uđemo u restoran - objasnila je ona.

Sopta je tom prilikom istakla da je prošla poligraf u policiji, da je ispričala sve što zna, ali opet, njeno pojavljivanje u javnosti je otvorilo brojna pitanja zbog kontradiktornih izjava.

NEKI DETALJI NESTANKA MATEJA PERIŠA OSTALI SU MISTERIJA: Telo Splićanina pronađeno je pre godinu dana kod Ada Huje

Foto: Alo.rs

 

 

Telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno je 18. maja oko 9 časova ujutru. Telo su pronašli mornari koji su se nalazili u blizini.

U džepu je pronađen mobilni telefon, a na ruci srebrni sat. Već na licu mesta prema odeći se zaključilo da je reč upravo o nestalom Splićaninu. Zvanična informacija MUP-a stigla je sutradan, 19. maja, pre tačno godinu dana. Saopšteno je da je DNK analizom utvrđeno da se radi o Mateju, kao i da je prema nalazu obdukcije, smrt nastupila nenasilnim putem.

- Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima - saopštilo je Tužilaštvo prošle godine, navodeći da su komisijsko veštačenje obavila tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

NEKI DETALJI NESTANKA MATEJA PERIŠA OSTALI SU MISTERIJA: Telo Splićanina pronađeno je pre godinu dana kod Ada Huje

Foto: Alo!/Dejan Briza

 

 

U crkvi Svetog Ante bila je održana misa koju je zajedno sa srpskim patrijarhom Porfirijem održao i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. Nadbiskupija Srbije pripremila je 27 belih ruža za 27 godina Matejevog života, a na desetine građana došlo je da ga isprati.Prisutnim građanima se obratio i otac stradalog mladića Nenad Periš, koji je mesecima nakon nestanka sina boravio u Beogradu.

- Hteo bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio život. Srce koje su mi dali Beograđani za 139 dana pomogli su mi da osetim ljudsku brigu što u ovim trenucima treba - rekao je Nenad Periš, otac nastradalog Splićanina Mateja Periša.

Nestanak Splićanina je ujedinio srpsku i hrvatsku javnost, a građani su svakodnevno davali podršku ocu u njegovoj borbi i iščekivanju da dobije novosti o sudbini svog sina. Nažalost, epilog je koban, a neki detalji čitavog slučaja su do danas ostali prava misterija.

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading