ALEKSANDRU JOVIČIĆU PONOVO ODLOŽENO PRIPREMNO ROČIŠTE Nikako da počne suđenje bivšem predsedniku opštine Palilula
Foto: Printscreen

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi treba kratko da se izjasni o krivici, a tužilaštvo i odbrana će predstaviti dokaze.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati glavni pretres koji će biti javan i na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.


Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Jovičić se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž.

M.L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Nastavlja se suđenje Olgici Markanović - Alo.rs

Ranije su u ovom postipku krivična dela priznali i sporazume sa tuzilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading