NASTAVLJA SE SUĐENJE OLGICI MARKANOVIĆ Nadrilekarka optužena da je unakazila devojke estetskim zahtevima
Foto: privatna arhiva

Suđenje Olgici Markanović i Jasmini Tasić, koje su optužene za teško delo protiv zdravlja ljudi, to jest da su neovlašćeno preduzimale estetske zahteve nad pacijentkinjama, nastavlja se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Na prošlom ročištu je iskaz dala oštećena Kristina Milovanović, a danas se očekuje da iskaz daju i ostali svedoci.

Svedok Kristina Milanović je rekla da joj je optužena Markanović, poznata i kao "barbi doktorka", radila tretman na nosu. Ona je istakla da joj je Markanović rekla da je završila Medicinski fakultet i da će joj laserom raditi remodelovanje nosa.

Milanović je je u svom iskazu istakla da je Olgica Markanović rekla da će pomoću lasera smanjiti obim nosa i ukloniti grbicu.

Sudija je dao odbrani rešenje o produženju mere zabrane napuštanja boravišta Markanovićevoj, a sledeće suđenje zakazano za 9. maj kada će ostali svedoci biti saslušani.

Žrtve ne prijavljuju počinioce zbog ovih devet stvari - Alo.rs

Zbog estetskih zahvata barbi doktore 18 pacijenata imalo teške povrede

Optužnim predlogom optužene se terete da su počinile teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu, na štetu 18 oštećenih pacijenata.

U saopštenju tužilaštva se navodi da se proširenim optužnim predlogom Markanović i Tasić terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine, u salonu Tajas izvodile hirurške procedure i to invazivnom primenom sredstva O2 No Needle Mesotherapy - Beauty Machine - Skin energy Activation Instrument, uz korišćenje injekcija lokalne anestezije lidokain-hlorid koje je davala okrivljena O.M, a zbog čega je 18 pacijenata imalo teške telesne povrede.

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanović osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu Tasić na godinu i po.

One se takođe terete da su od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8, a ne ovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena.

Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene ("lidokain - hlorida"), koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih.

Istim špricem ubrizgao metadon muškarcu, čovek preminuo na licu mesta - Alo.rs

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu. Markanović je na početku svoje odbrane tvrdila da se klijentima nije predstavlja kao medicinski radnik, kao i da nije nosila beli, već roze mantil.

Kako kaže, ona ne zna ko je osim nje koristio aparat "plazma pen", dok je naglasila da aparat koji se pominje u optužnici nije njen i da ga ona nije koristila.

Markanović je takođe rekla da je vlasnik salona njena nekadašnja saradnica Tasić, a da je ona dolazila na svakih 20 dana kako bi radila tretmane.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading