blažić
Foto: Printscreen/Foto: MUP/Printscreen

4. maj - Uroš puca na meštane

Uroš B. je četvrtog maja, nešto posle 23 sata dolazi u mladenovačko selo Dubona, gde izlazi iz očevog "mercedesa" kako bi kupio cigarete. Tada ulazi u sukob sa grupom mladića i devojaka koji su sedeli u školskom dvorištu.

Kako je Telegraf.rs nezvanično saznao od meštana Dubone, Uroš je ušao u raspravu sa okupljenima jer je pravdao K. K., trinaestodogišnjeg dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi u Beogradu i naišao na negativne reakcije okupljenih. On je tada seo u automobil i otišao, a niko nije ni slutio da će da se pre ponoći.

Uroš odlazi u vikendicu u naselju Varovnica u kojoj je živeo od kada je, navodno zbog razmirica, otišao iz porodične kuće u Donjoj Duboni. Uzima oružje i, naoružan automatskom puškom, pištoljem i sa nekoliko ručnih bombi, iz nepoznatog razloga se ne vraća odmah u Dubonu, već odlazi u smederevsko selo Malo Orašje.

Tamo iz automatske puške puca na grupu mladih koja se kod spomenika okupila kako bi, zbog predstojećih dana žalosti, ranije proslavila Đurđevdan. Ubija pet, a ranjava šest osoba.

Udario dve devojčice na pešačkom, pa pobegao - Alo.rs

Iz Malog Orašja opet kreće ka Duboni, gde ponovo otvara vatru, ne samo na one koji su se nalazili tu i tokom njegovog prethodnog dolaska, već i na one koji su su došli u međuvremenu. U Duboni ubija tri osobe, među kojima je 21-godišnji policajac i njegova rođena sestra, a ranjava osmoro.

Nakon masakra u školskom dvorištu u Duboni, Uroš B. beži "mercedsom", a u jednom momentu silazi na zemljani put, gde mu se vozilo zaglavljuje, te nastavlja peške. Usput odbacuje pušku i svoj mobilni telefon.

Izbija u blizini kuće Jovana M. u selu Šepšin. Ulazi u njegovo dvorište, krade njegov automobil "reno ispejs" i iz dvorišta skreće desno. Dok je vlasnik automobila shvata da je zvuk koji je čuo bio njegovo vozilo, Uroš već nestaje bez traga. Izlazi na put za Mali Požarevac, gde ukradeno vozilo ostavlja u blizini spomenika palim borcima, a potom se penje na auto-put u blizini rampe i, najverovatnije provlači kroz rupu u ogradi.

Zaustavlja taksistu koji vozi trudnu ženu iz Smedereva do Uba. Seda u automobil i pod pretnjom bombom, tera taksistu da odveze ženu u Ub, a potom da njega odveze u selo Vinjište kod Kragujevca. Dok policija uveliko blokira puteve, Uroš B. uspeva da prođe neopaženo i stigne u kuću svoje rodbine.

Ipak, u tom momentu nije poznato da je Uroš napustio kompletnu teritoriju Beograda. Pokrenuta je akcija "Vihor" i policija je blokirala Beograd, s obzirom na to da je u tom momentu uroš B. poslednji put viđen kod Malog Požarevca.

Podsetimo, za masovno ubistvo Uroš B. ne može da dobije doživotnu kaznu zatvora. S obzirom na to da je mlađi punoletnik, maksimalna kazna koja može da mu bude izrečena je 20 godina zatvora.

Bizarna saobraćajka na Novom Beogradu - Alo.rs

- Ukoliko je navršio 21 godinu može biti kažnjem doživotnim zatvorom, a ukoliko nije navršio maksimalna kazna je 20 godina. I ukoliko je navršio 21 godinu veštaci će svakako ocenjivati njegovu podobnost, a imajući u vidu da u Srbiji krivični sudovi rade kao sat, siguran sam da veliki pristisak javnosti neće uticati na odluku suda o krivici i visini kazne, naravno ukoliko bude oglašen krivim - objasnio je za medije advokat Aleksandar Šćekić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading