UŽAS! Maloletnice u Zrenjaninu i Novom Sadu akterke neverovatnog nasilja u školama: Jedna nožem posekla drugaricu, druga pretila pištoljem!
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

U dva odvojena incidenta u Zrenjaninu i Novom Sadu, dve maloletnice su učestvovale u neverovatno nasilnim događajima. Jedna je drugaricu iz odeljenja posekla nožem, druga je pretila učenicima pištoljem, a policija je kod nje pronašla i metak nepoznatog kalibra. 

Kako smo saznali u Policijskoj upravi Zrenjanin, juče ujutru oko 10.40, devojčica (2009) je u ženskom toaletu OŠ „Drugi oktobar“ napala drugaricu iz odeljenja (2010), najverovatnije nožem.

- Tom prilikom joj je nanela povredu po leđima. Devojčica je odmah prevezena u Urgentni centar gde su joj lekari konstatovali lakše telesne povrede - izjavio je izvor Alo! i dodala da je povređena devojčica puštena kući.

Motiv napada je, bar zasada, nepoznat.

- Nemio događaj nam je prijavio školski policajac, a naše kolege su razgovarale sa devojčicom koja je napala drugaricu i njenim roditeljima i o svemu su obavestile Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu. S obzirom na to da devojčica napadač još nema 14 godina, reč je o maloletnom licu i sve detaljnije informacije daće Više javno tužilaštvo - naveo je izvor. 

Kako je za Alo! nezvanično rečeno u zrenjaninskom Urgentnom centru, povređena devojčica je posle zbrinjavanja razgovarala sa psihijatrom i potom je, u pratnji roditelja, puštena kući.

U školi „Drugi oktobar“ muk

 

U nameri da proverimo šta se desilo u školi „Drugi oktobar“ juče smo u više navrata pokušali da dobijemo direktorku Sanju Gerbeš, kao i nadležne iz sekretarijata. Međutim, do kraja dana niko se nije javljao na dostupne brojeve telefona, a odgovora nije bilo ni mejlom.

U međuvremenu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su devojčicu (14) iz okoline grada zbog sumnje da je učinila krivična dela ugrožavanje sigurnosti, izazivanje panike i nereda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je devojčica pretila učenicima u razredu i na društvenoj mreži pružala podršku K. K. koji je počinio masakr u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Policija je u njenoj sobi pronašla metak nepoznatog kalibra.

Maloletnica je uz krivičnu prijavu privedena nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, koji joj je posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Ostavka direktorke OŠ Drinka Pavlović

Direktorka beogradske osnovne škole „Drinka Pavlović“ Nataša Vasić podnela je ostavku i o tom činu je dala javno saopštenje.

„U sredu, 10. maja, podnela sam neopozivu ostavku na mesto direktora škole iz duboko ličnih razloga. Tragedija koja se desila me je duboko potresla, kao i svakog građanina u ovoj zemlji. Celu nedelju trpela sam neviđene pritiske, pretnje i sa svojim timom sam se borila. Smatram da se svaki problem svakog deteta rešava u institucijama, a ne u medijima. Kako smo u školi pogođeni poluistinama koje su iznesene u javnost, dužna sam da kažem šta je istina, a šta ne“, navela je direktorka i objasnila da njena ostavka ima veze sa optužbama voditeljke Milice Kon da je njena ćerka, učenica prvog razreda ove škole, žrtva vršnjačkog nasilja.

Direktorka je navela i da je upoznata sa prijavom nasilja, ali da „Milica Kon nije dolazila na sastanke, već je medijima pričala svoju verziju priče“.

„To se ne radi u medijima nego u institucijama ove zemlje. Mediji u tome mogu samo da nam pomognu. Naglašavam da se integritet svakog deteta mora čuvati i ne smemo etiketirati nijedno dete ni kao žrtvu ni kao nasilnika, jer se oni razvijaju i rastu i takva vrsta pečata im nije potrebna, a nije ni po Konvenciji o pravima deteta. Deca su nam dobro i deca su nam dobra. Mi nismo! I moramo da se menjamo!“, zaključila je direktorka „Drinke Pavlović“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading