POLICIJA PRETRAŽILA RAČUNAR K. K., OSTALI U ČUDU Evo šta je sve pretraživao dečak-ubica iz "Ribnikara"
Foto: Alo/Printscreen

Dečak (13) koji je osumnjičen za ubistvo devet i ranjavanje sedam osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u sredu 3. maja, svakodnevno se na internetu informisao o najvećim serijskim ubicama iz celog sveta.

Dečak je, prema navodima medija, bio "oduševljen" zloglasnim meksičkim narko-bosom El Čapom.

"Ostali smo u čudu kada smo došli do saznanja da mu je svakodnevna pretraga bila o tome ko su najmasovnije ubice širom sveta. Kako su ubijali, šta su koristili, ko su im bile žrtve...Često je pretraživao i El Čapa tražeći nove informacije o njemu", kaže izvor upućen u istragu.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni dečak je gledao filmove i serije koji su prikazivali patnju porodica koje su izgubile svoje voljene. Masakr je planirao mesec dana, na njegovom stolu su pronađene dve ceduljice. Na jednoj je bila iscrtana mapa škole, a na drugoj spisak imena dece za likvidaciju. Na spisku je bilo 16 dece, a sumnja se da su se ta deca našla na spisku jer su navodno bila bolja od njega.

Dečak je takođe na internetu istraživao Krivični zakon Republike Srbije. Nije pokazao ni trunku kajanja, bio je hladan. Trenutno se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. U školu je došao sa dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela koje je imao u rancu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading