ONI SU ZAVILI SRBIJU U CRNO  Okrvavili su ruku zbog ljubomore, crne magije i svoje bolesti
Foto: Tanjug/Tanjug

 Zloćini si prepisivani ljubomori, crnoj magiji i bolesti. 

Ubio sedmoro 

ONI SU ZAVILI SRBIJU U CRNO  Okrvavili su ruku zbog ljubomore, crne magije i svoje bolesti

undefined

 

Nezapamćena tragedija dogodila se i u julu 2002. godine u Leskovcu kada je Dragan Čedić ubio sedmoro i teško ranio još četvoro ljudi. Čedić je, zbog dugotrajnih bračnih razmirica i razvoda, pucao na svoju bivšu suprugu, Biljanu Čedić (28), a potom ubio još četiri osobe: rođene sestre, Ivanu Klačić iz Požarevca i Jelenu Zdravković iz Leskovca, njenog supruga Bobana Zdravkovića i komšinicu.

Prethodno je u bilijar klubu i na ulici usmrtio Nenada Lukića (31), Biserku Ristić, a njenog supruga, Blagoja Ristica i sina starog 16 godina, ranio. Zločinac se ubio, a njegovo telo nađeno je prvog septembra 2002.

Jeziv pir u Jabukovcu zbog "crne magije"

ONI SU ZAVILI SRBIJU U CRNO  Okrvavili su ruku zbog ljubomore, crne magije i svoje bolesti

Printscreen

 

 

Ubistva koje je šokiralo čitavu javnost dogodilo se u julu 2007. godine u selu Jabukovac kod Negotina, kada je tada tridesetdevetogodišnji Nikola Radosavljević u crno zavio šest kuća u rodnom selu. Radosavljević je imao psihičkih problema i lečio se u Austriji u kojoj je živeo i radio. Verovao je da je bio meta crne i vlaške magije koju su mu bacale komšije zbog čega se, nakon svađe sa ženom i pokušaja samoubistva skokom u bunar, odlučio na ubilački pohod.

Radosavljević je oko 17 sati pretukao suprugu, a zatim je skočio u bunar s namerom da izvrši samoubistvo. Otišao je do svoje kuće po pušku i uputio se prema selu gde je najpre ubio tri osobe - Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22), i taštu Marinu Kutkurenović (75).

Zatim je usmrtio supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Baderević (70), čije je zdravstveno stanje kasnije stabilizovano. Poslat je u psihijatrijsku ustanovu.

Masakr u Velikoj Ivanči

ONI SU ZAVILI SRBIJU U CRNO  Okrvavili su ruku zbog ljubomore, crne magije i svoje bolesti

Alo ilustracija M.J.

 

Selo Velika Ivanča kod Mladenovca punih deset godina je mesto tuge i bola. Ljubiša Bogdanović (60) tog 9. aprila 2013. godine pre izlaska Sunca ubio je 13 ljudi.

U kravi pir krenuo je iz svoje kuće kada je iz pištolja presudio sinu Branku (42) i majci Dobrili (83). Tada je teško ranio svoju suprugu  Javorku (69) koja je samo čudom preživela hice. Ona je govorila da je "najveća kazna što je preživela".

Javorku niko nije osuđivao zbog krvavog pira supruga, ali niko je nije želeo u svojoj kući. Brigu o njoj vodile su ćerke.

Nakon ubistva sina i majke Bogdanović je ušao u kući Despotovića. Na vratima je ubio Mikaila (61), a potom i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (23), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog dvogodišnjeg sina Davida.

U domu Ješića ubio je Ljubinu (64) i njenog sina Miloša (48), u domu Mijailovića bračni par Velimira (78) i Olgu (79). U poslednjoj u nizu, kući porodice Stekić ubio je Draganu (50) i Danicu (78).

Nakon toga odlučio je da presudi sebi. Pucao je sebi u glavu. Dva dana kasnije je preminuo i sahranjen je na groblju u selu Rajkovac. U grob je odneo i motiv zločina.  O tome šta se dogodilo i danas se samo nagađa.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading