POSLE MASAKRA U MLADENOVCU UZAVRELA ATMOSFERA  Huligani prete LGBT komšiji: Mrtav si! (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva/Alo.rs

U ispovesti za Alo.rs ovaj Mladenovčanin kaže da su napadi i pretnje smrću usledile nepunih 48 sati posle masakra u Duboni i Malom Orašju i da dva sata nije mogao da izađe iz svog stana. 

- Vršljali su dva sata po hodniku, na stepenišu i ispred zgrade. Bili su maskirani kapuljačama, hirurškim maskama i sunčanim naočarima. Prvo su galamili ispred zgrade, a potom su jajima gađali moj prozor. Na kraju su se penjali do mog stana, lupali nogama u vrata i uzvikivali: „Pederu, mrtav si! Je*aćemo ti kevu!“. To su deca uzrasta od 13 do 16 godina, a sinoć se skupilo najmanje njih 20 koji su neprekidno urlali, vređali me i pretili smrću! Nikoga ne diram, a ta deca me mrze samo zato što sam pripadnik LGBT populacije. Ovo što se dogodilo u Duboni kod Mladenovca i Malom Orašju kod Smedereva kao da im je dalo podstrek da još više divljau - kaže P. G. i dodaje da strahuje za svoju bezbednost i život bolesne majke ukoliko huligani odu korak dalje i upadnu mu u stan.

 - Tek sam jutros video fleke od jaja na fasadi moje zgrade. Ranije sam se obraćao Opštini Mladenovac i molio ih da ispred zgrade postave kamere za video nadzor, ali mi nisu izašli u susret. Huligani su nebrojeno puta dolazili na moja vrata, pa sam na kraju bio prinuđen da izdvojim 300 evra i kupim kameru za video nadzor. Pre nego što su otkrili da sam postavio kameru neki su bili pohvatani jer sam uspevao da saznam ko su huligani, pa sam ih pronalazio na Fejsbuku i Instagramu. Posle toga sam štampao njihove fotografije i zajedno sa imenima odnosio u stanicu policije. Kada su saznali da sam postavio kameru nisu odustali od napada, ali su počeli da dolaze maskirani - navodi naš sagovornik i ističe da napadi traju već 11 godina, ali da su kulminirali posle događaja u Beogradu kada je K. K. počinio masakr u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i očevim pištoljem ubio osam školskih drugova i čuvara, a naročito posle krvoprolića kod Mladenovca.
POSLE MASAKRA U MLADENOVCU UZAVRELA ATMOSFERA  Huligani prete LGBT komšiji: Mrtav si! (VIDEO)

Huligani jajima gađali prozor P. G., Foto: privatna arhiva

 - Kada bi neko izvukao istoriju mojih prijava od 2012. godine do sada bi ih bilo najmanje 600 - 700. Za proteklih 11 godina obraćao sam se pismeno, usmeno, mejlom... Zvao sam policijsku stanicu u Mladenovcu, ali sam tražio pomoć i od njihovih kolega u Beogradu. Obično dođu posle sat vremena kada se gamad već razbeži. Uzmu podatke, pitaju me šta je bilo i obećaju „da će da obiđu reon“. Ne kažem da nije bilo policajaca koji su radili svoj posao, ali oni su u manjini. Obraćao sam se ženi iz beogradske policije, oficiru za saradnji sa LGBT populacijom, koja je posle mojih prijava odmah reagovala i kolegama iz Mladenovca davala instrukcije šta da rade. Molio sam ih da policajac nadzornik dežura u naselju Tozino voće, ali za sada nisu mogli da mi izađu u susret. Posle najave nadležnih da će zaposliti novih 1200 policajca kako bi mogli da obilaze škole, očekujem da će i policijska stanica u Mladenovcu dobiti pojačanje. Nadam se da će stati na put huliganima i sprečiti moguće krvoproliće pre nego što njihove pretnje izmaknu kontroli - kaže Mladenovčanin, koji iz straha ne sme da priča pod punim imenom i prezimenom. 

Žrtva bezumnih napada tvrdi da je neposredno posle pretnji smrću poslao snimke sa svoje kamere za video nadzor na Fejsbuk stranicu „Za bolji Mladenovac“ kako bi upozorio javnost i nadležne šta se događa, ali da su snimci jutros izbrisani.

 - Administratoru ove grupe sam napisao da brisanjem snimaka ispada da je njima ovakvo ponašanje u redu i da ne žele da drugi ljudi to vide!. Naveo sam da bi ova stranica, ako mene pitaju, trebalo da se zove „Za gori Mladenovac“. U odgovori koji sam dobio, pisalo je: „Ako je toliko loša zašto si se trudio da objavljuješ na njoj? Fejsbuk je uklonio jer te je prijavio neko od članova zbog kršenja pravila o privatnosti ličnosti“ - kaže na kraju naš sagovornik.    

P. G. je ove pretnje prosledio policiji i zatražio zaštitu posle čega je dobio obećanje da će se ceo slučaj odmah istražiti.         

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading