AMBASADORI ŠEST ZEMALJA ODALI POČAST UBIJENIM ĐACIMA Sveću je zapalio Kristofer Hil i emotivno se obratio
Foto: Alo/Foto ALO!

 

Danas su ambasador Francuske Pjer Košar i ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač upisali svoje potpise u knjigu žalosti u školi Vladislav Ribnikar u kojoj se dogodila tragična smrt osmoro đaka i radnika obezbeđenja. U tragediji koja se u sredu dogodila u školi ubijena je i devojčica koja je državljanin Francuske.

Prethodno, danas pre podne ipred škole zapalili su sveće i počast stradalima u pucnjavi koja se dogodila u sredu, odali i ambsador SAD Kristofer Hil kao i predstavnici ambasada Švajcarske, Kanade i Albanije. Ambasador Hil zapalio je sveću na uglu Njegovoševe i Kralja Milutina bliže Trećoj beogrdskoj gimanizji.

Predstavnici ambasade Švajcarske, Kanade i Albanije dolazak pred školu, u kojoj je  K.K. (13) pucao i ubio osam đaka i čoveka iz obezbeđenja i ranio šestoro vršnjaka i nastavnicu, započeli su minutom ćutanja, javio je reporter Tanjuga i dodao da su nakon toga zapalili sveće i položili cveće. U sredu, na dan te velike tragedije koja je zadesila Srbiju, Hil je na Tviteru napisao da je zajedno sa svima u ambasadi, tužan i u šoku. 

- Smrt jednog deteta je tragedija, jer toliki broj ubijenih tamo gde bi trebalo da se osećaju najbezbednije je nepodnošljivo. Naše saučešće porodicama i prijateljima poginulih na Vračaru. Amerika i svet dele vašu tugu - naveo je Hil za domaće medije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading